این بیماری در کمین مصرفکنندگان لبنیات محلی غیر پاستوریزه_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۸۳۳۸۰
تاریخ انتشار کردن: سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ – ۱۱:۰۵
به نقل از بهداشت نیوز، دکتر مهران ورناصری با گفتن این که این بیماری در ایران، اندمیک بوده و به طور منطقهای در نقاط گوناگون سرزمین مشاهده میبشود، اظهار داشت: مصرف نکردن لبنیات غیرپاستوریزه و مراعات بهداشت و اصول پیشگیری در افت ابتلا به این بیماری زیاد موثر است.
دکتر ورناصری گفت: در برخی فرهنگهای محیطی، منفعت گیری از لبنیات محلی زیاد رایج است و بعضی اوقات به طور مستقیم از دامها تهیه خواهد شد که این کار، مقدار ابتلا به بروسلوز را افزایش میدهد.
وی این چنین بر آلودگی شغلی در افرادی همانند چوپانان، دامداران و دامپزشکان اصرار کرد و لزوم مراعات حفاظت فردی را برای این قشر الزامی دانست.
این متخصص بیماریهای عفونی در تشریح علائم و چالشهای تشخیصی بروسلوز اظهار داشت: بروسلوز به طور تب همراه با دردهای مفصلی و عضلانی نمایان میگردد. تعریق شبانه یکی از علائم مهم این بیماری است و دردهای مفصلی در اندامهای گوناگون از جمله لگن و کمر شایع می باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به این که بیماری بروسلوز، علائم شبیه تعداد بسیاری از بیماریها را دارد، بر اهمیت بازدید در تشخیص افتراقی، به خصوص در افراد مسن با تب مزمن و این چنین در کودکان اصرار کرد.
دکتر ورناصری درمورد درمان و با اهمیت ترین راهکارهای پیشگیری بروسلوز گفت: پروتکلهای درمانی بر پایه الگوی درگیری بیماری متفاوت است و نیازمند معاینات دقیق، بازدیدهای آزمایشگاهی و تصویربرداری برای تشخیص درگیری دیگر ارگانها است.
او گفت: خوشبختانه درمان تب مالت در سرزمین ما میسر است و راه حلهای درمانی مناسبی برای آن در نظر گرفته شده است. با اهمیت ترین راه مقابله با این بیماری، در دو محور مهم شامل واکسیناسیون منظم، صحیح و علمی دامها و این چنین پرهیز از مصرف لبنیات محلی غیرپاستوریزه میباشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با ابراز نگرانی از عدم انجام منظم واکسیناسیون دامها، این قضیه را عامل افزایش ابتلای افراد به تب مالت دانست و پرهیز از مصرف لبنیات محلی غیرپاستوریزه را گامی مهم و حائز اهمیت در پیشگیری از انتقال بروسلوز برشمرد.
دسته بندی مطالب