تلسکوپ جیمز وب توانست دو تا از دورترین کهکشانها را کشف کند

دانشمندان با پشتیبانی یک خوشه کهکشانی که بافت فضا-زمان را همانند ذرهبین میپیچد، توانستند دوتا از دورترین کهکشانهای مشاهدهشده را کشف کنند. ستارهشناسان از تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا برای جستجوی کهکشانهای دوردست منفعت گیری کردند؛ این کهکشانها در فاصله ۳۳ میلیارد سال نوری از ما قرار دارند.
بر پایه گزارس سایت اسپیس، تیم ستارهشناسان در ایالت پن از تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا برای جستجوی کهکشان های دوردست منفعت گیری کردند. این کهکشانها در پشت خوشه پاندورا یا آبل ۲۷۴۴ نهان می باشند. درواقع خوشه پاندورا گروهی از کهکشانها در فاصله ۳.۵ میلیارد سال نوری از ما قرار دارند. جرم عظیم کهکشانهای درون این خوشه یک اتفاق بصری کیهانی به نام «عدسی گرانشی» تشکیل میکند که بافت فضا-زمان را همانند یک ذرهبین میگرداند و نور را منحرف میسازد. با منفعت گیری از این ذرهبین طبیعی، محققان توانستند دو کهکشان را که قبلاً هیچ زمان دیده نشده بودند، در پشت ابر این خوشه، در فاصله ۳۳ میلیارد سال نوری از زمین شناسایی کنند.

کشف دورترین کهکشانها توسط تلسکوپ جیمز وب
مطابق حرف هایهای تیم تحقیقاتی، سه کهکشان دیگر نیز تا بحال شناسایی شدهاند، اما این دو کهکشان زیاد بزرگتر می باشند. این دو کهکشان دور و بزرگ، شکل منحصربهفردی نیز دارند. ستارهشناسان میگویند که اکثر کهکشانهای دور در تصاویر ما همانند یک نقطه به نظر میرسند، اما یکی از این کهکشانها به شکل بادامزمینی و فرد دیگر همانند یک توپ کرکی مینماید. دانشمندان کاملاً یقین نیستند که چطور کهکشانها با وجود این که از مواد شبیه راه اندازی شدهاند، اشکال مختلفی دارند.
یکی از اعضای تیم تحقیقاتی ایالت پن میگوید که نور این کهکشانها باستانی است، تقریباً سه برابر پیرتر از زمین. این کهکشانهای اولیه همانند فانوسهای دریایی می باشند که نور از طریق گاز هیدروژن زیاد نازک که کیهان اولیه را راه اندازی میداد میتابد. تنها با نور این کهکشانهای اولیه است که میتوان فیزیک عجیبی را که بر کیهان اولیه حاکم است، مشاهده و بازدید کرد.