حالت تب دنگی در سرزمین؛ پشه آئدس در ۸ استان_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۸۳۴۰۱
تاریخ انتشار کردن: سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ – ۲۱:۴۲
به نقل از بهداشت نیوز، از سال قبل و در پی وقوع وقوع سیلابهایی در امارات، پشه آئدس، ناقل بیماری تب دنگی، به طور گستردهای در این سرزمین تکثیر شد؛ این کار به علت تشکیل آبهای راکد بعد از سیل می بود که محیطی مناسب برای تخمگذاری و رشد پشه آئدس می باشند. با مسافرتها و رفت و آمدهایی که از امارات به سرزمین صورت گرفت، این پشه در برخی مناطق سرزمین ما نیز تکثیر شد.
بیماری تب دنگی توسط پشهها انتشار کردن مییابد و این پشهها در نزدیکی محل زندگی انسان رشد میکنند. هنگامی که یک پشه، فردی آلوده به ویروس مولد بیماری تب دنگی را نیش میزند، ویروس داخل بدن پشه میبشود. سپس هنگامیکه پشه آلوده فرد فرد دیگر را نیش میزند، ویروس داخل جریان خون آن فرد میبشود.
برای دریافت مشاوره رایگان شمارهت ثبت کن!
آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرستان مازندران مرکزی هرمزگان همدان یزد
علائم تب دنگی چیست؟
نشانههای بیماری طبق معمولً بعد از چهار تا هفت روز از نیش پشه آلوده ظاهر میبشود و شامل تب بالا (تا ۴۰ درجه سانتیگراد)، سردرد، درد عضلانی و مفصلی، حالت تهوع، استفراغ، درد پشت چشمها، تورم غدد لنفاوی و ضایعات قرمز رنگ پوستی همانند به سرخک میبشود.
شناسایی ۱۲۲ مورد ابتلا به تب دنگی در سرزمین؛ همه موارد در چابهار
بر پایه گزارش نظام مراقبت بیماری در سرزمین از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تاریخ ۱۷ خردادماه بالغ بر ۱۲۲ مورد تب دنگی تشخیص داده شده است که همه این موارد در چابهار رخ داده است و انتقال محلی محسوب میبشود.
شناسایی ۱۱۲۶ مورد تب دنگی در سال قبل در ایران
این چنین بر پایه اظهار وزارت بهداشت، در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۱۲۶ مورد تب دنگی در سرزمین تشخیص داده شده است که تعداد ۹۲۲ مورد آن در داخل سرزمین رخ داده است و انتقال محلی محسوب میبشود و مابقی بیماران در خارج از سرزمین به بیماری دچار شدهاند.
ضمناٌ در سال ۱۴۰۳، پنج مورد بیمار مبتلا به چیکونگونیا گزارش شده است که همه موارد سابقه سفر به خارج ازکشور داشتهاند. این بیماران در شهرستانهای چابهار و تهران تشخیص داده شده اند. این چنین مورد مبتلا به زیکا گزارش نشده است. چیکونگونیا نیز یک بیماری ویروسی است که از طریق پشههای آلوده به انسان منتقل میبشود. بیماری، علائم شبیهی با تب دنگی دارد.
صید پشه آئدس در ۸ استان سرزمین
در همه مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی بین المللی مراقبت حشره شناسی انجام میبشود. اولین گزارش صید پشه آئدس اجیپتی در اسفند سال ۱۳۹۸ در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان گزارش شده است.
اکنون پشه آئدس در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان(چابهار و کنارک)، بوشهر(عسلویه و کنگان)، فارس(شهرستان مهر)، همه نقاط استان گیلان، در شهرستانهای رامسر، تنکابن، عباس آباد، محمودآباد و نور استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، شهرستانهای خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی گزارش شده است.
دسته بندی مطالب