رژیم فستینگ برای همه مناسب است؟_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۸۰۱۵۸
تاریخ انتشار کردن: دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ – ۰۷:۵۰
به نقل از بهداشت نیوز، وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است:
یافتههای پژوهشی که بهتازگی انجام شده است اهمیت دیدنی سن را بر نحوه تأثیرگذاری رژیم فستینگ (روزهداری متناوب) مشخص می کند. پژوهشگران دانشگاه فنی مونیخ (TUM)، بیمارستان دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ و مؤسسه پژوهشی هلمهولتز مونیخ در آلمان دریافتند رژیم فستینگ دائمی علتاختلال در رشد سلولهای بتای موشهای جوان میبشود. سلولهای بتای پانکراس (لوزالمعده) انسولین تشکیل میکنند.
مزایا رژیم فستینگ عبارتاند از افزایش متابولیسم و پشتیبانی به افت وزن و بهبود بیماری قلبی؛ اما تا بحال، عوارض جانبی احتمالی آن به خوبی شناخته نشده می بود.
پژوهشگران این نوع رژیم را در سه گروه موش (موشهای نوجوان و موشهای بالغ و موشهای سالمند) بازدید کردند. موشها یک روز بیغذا میماندند و دو روز بعدی به آنها غذا داده میشد و این روال به زمان ده هفته ادامه داشت.
پژوهشگران تأثیر رژیم فستینگ را بر سلولهای بتا بازدید کردند. در پانکراس موشهای بالغ، هیچ تاثییر منفی روی سلولهای بتا مشاهده نشد (در اینجا به رنگ سبز اشکار شده است).
سپس از ده هفته، حساسیت به انسولین هم در موشهای بالغ و هم در موشهای سالمند بهبود یافت؛ یعنی متابولیسم (سوختوساز) آنها به انسولین تولیدشده توسط پانکراس عکس العمل بهتری نشان داد؛ این کلید تنظیم سطح قند خون و پیشگیری از بیماریهایی همانند دیابت نوع دو است.
با این حال، تشکیل انسولین توسط سلولهای بتای پانکراس موشهای نوجوان افت دلواپسکنندهای داشت. تشکیل ناکافی انسولین با دیابت و اختلال در متابولیسم مرتبط است.
لئوناردو ماتا (Leonardo Matta) از پژوهشگران مؤسسه پژوهشی هلمهولتز مونیخ و یکی از پژوهشگران این گروه، توضیح میدهد: طبق معمولً فکر میبشود رژیم فستینگ برای سلولهای بتا سودمند است؛ به این علت شگفتی کردیم که سلولهای بتای موشهای نوجوان بعد از رژیم فستینگ طویلزمان انسولین کمتری تشکیل کردند.
دسته بندی مطالب