مصرف زیاد نمک سلامت استخوانهایتان را نشانه میگیرد_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
به نقل از بهداشت نیوز، فرشته فزونی با اشاره به نقش زیاد مهم تغذیه مناسب در پیشگیری از پوکی استخوان،او گفت: پوکی استخوان بیماری شایعی است که با خطر شکستگیهای خود به خودی استخوانها همراه است.
به حرف های وی اگر فعالیت بدنی فرد کم یا رژیم غذایی وی نامناسب و حاوی مقدار مقداری کلسیم باشد، کم کم کلسیم استخوانها افت یافته و شکننده خواهد شد.
فرشته فزونی مصرف منبع های کافی پروتئین و املاح را برای نگه داری سلامت استخوانها الزامی دانست و دریافت مقادیر کافی کلسیم همراه با فعالیت بدنی را علتبالا رفتن ذخیره استخوانی کلسیم گفت.
وی خاطرنشان کرد: طبق معمول زنان بیشتر از مردان دچار پوکی استخوان خواهد شد و این بیماری در افراد لاغر و افرادی که در فامیل نزدیک خود سابقه پوکی استخوان دارند زیاد تر دیده میبشود.
لبنیات، منبع های خوب کلسیم می باشند
رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت از لبنیات به گفتن منبع خوب کلسیم نام برد و او گفت: مقدار مناسب روزانه کلسیم برای بزرگسالان بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم است و هر لیوان شیر ۳۰۰ میلی گرم از این نیاز را تامین میکند.
به حرف های وی هر نوع غذا یا فرآوردهای که از شیر تهیه شده باشد نظیر پنیر، ماست و… این چنین شیر مادر از منبع های غنی کلسیم محسوب میبشود.
فزونی اصرار کرد: در لبنیات پرچرب، جذب کلسیم کمتر است به این علت به افراد پیشنهاد میبشود روزانه دو تا سه واحد از گروه شیر و لبنیات کم چرب در برنامه غذایی خود بگنجانند.
وی ویتامین D را یک ویتامین الزامی برای جذب کلسیم برشمرد و افزود: این ویتامین به جذب کلسیم و فسفر از روده پشتیبانی میکند و جهت به کارگیری این مواد معدنی در ساختمان استخوانها و دندانها می بشود.
رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت با اشاره به نور آفتاب به گفتن منبع تشکیل ویتامین D او گفت: با دقت به افتویتامین D، مصرف مکمل این ویتامین مورد اصرار است.
فرشته فزونی خاطرنشان کرد که همه افراد برای دریافت رایگان و کسب خبر درخصوص نحوه منفعت گیری از این مکملها به مراکز، پایگاهها و خانههای بهداشت مراجعه کنند.
وی انواع حبوبات ( نخود و لوبیا، عدس، ماش )، سبزیهایی همانند جعفری، کلم پیچ، گل کلم، کلم بروکلی و پرتقال را منبع های غذایی حاوی کلسیم برشمرد و بر منفعت گیری از این مواد غذایی به مقدار کافی اصرار کرد.
به حرف های این کارشناس تغذیه در حبوبات ( نخود ، لوبیا ) مقداری فیتات وجود دارد که با جذب کلسیم تداخل دارد اما اگر حبوبات یک شب در آب خیسانده بشود و آب آن دور ریخته بشود فیتات آن افت می یابد.
فرشته فزونی افزود: مصرف منبع های حاوی منیزیم نظیر آجیل و سبزیهای برگ سبز تیره نیز به اندازه مصرف کلسیم اهمیت دارد. انواع مغزدانهها همانند بادام، کنجد و … از منبع های خوب کلسیم و منیزیم می باشند. اما زیادهروی در مصرف آنها جهت اضافه وزن و چاقی میبشود.
وی با اشاره به الزام مصرف امگا ۳برای سلامت بدن و استخوانها او گفت: انواع ماهی، گردو، جوانه گندم حاوی اسیدهای چرب سودمند می باشند و در صورتی که همراه با غذاهای حاوی کلسیم منفعت گیری شوند، میتوانند در پیشگیری از ابراز پوکی استخوان موثر باشند.
فرونی پیشنهاد کرد از ماهیهای نرم استخوان، همانند کیلکا، آزاد، ساردین در رژیم غذایی منفعت گیری بشود و چناچه این ماهیها با استخوان خورده شوند برای پیشگیری از پوکی استخوان سودمند می باشند.
نوشابه های کولا مانعی برای جذب کلسیم
رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت او گفت: مصرفکنندگان نوشابههای گازدار زیاد تر درمعرض افتکلسیم و پوکی استخوان می باشند. چون نوشابههای گازدار حاوی اسید فسفریک می باشند که علتعدم جذب قسمت عمدهای از کلسیم خواهد شد.
او گفت: مصرف بیشتر از حد نمک نیز علتافزایش دفع کلسیم از بدن می بشود. نمک زیاد، کلسیم را از استخوانها جدا کرده و علتدفع آن از ادرار میبشود. در نتیجه عرصه تشکیل پوکی استخوان یا تشدید آن فراهم میبشود.
این کارشناس تغذیه معاونت بهداشت با پیشنهاد به مصرف ادویهها، گیاهان معطر، سیر و لیمو به گفتن طعم دهنده غذاها و سالادها پیشنهاد کرد افراد از مصرف تنقلات شور و غذاهای کنسروی به علت وجود نمک زیاد پرهیز کنند.
به حرف های وی مصرف سیگار و غذاهای پرچرب نیز علتاختلال در جذب کلسیم میبشود.
فرشته فزونی با اشاره به الزام نگه داری وزن بدن در محدوده ایدهآل اصرار کرد از افزایش یا افت مفرط وزن پرهیز بشود.
فزونی در خاتمه سخنان خود یادآوری کرد افرادی که نمی توانند در برنامه غذایی خود کلسیم کافی بگنجانند باید با نظر پزشک از مکملهای کلسیم منفعت گیری کنند.
دسته بندی مطالب