میخوای آجیل عیدت خوشمزه و سالم باشه؟ این نکات رو مراعات کن_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۸۰۹۰۴
تاریخ انتشار کردن: پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۴۸ – ۰۳:۳۰
به نقل از بهداشت نیوز، مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با دقت به قرار داشتن در ایام نوروزی و افزایش مصرف آجیل، پیشنهاد هایی را درمورد مصرف آن نقل و فرمود: آجیلها از جمله تنقلات پرطرفدار در بین ایرانیان می باشند که به علت قیمت غذایی بالا، تأثیرات مثبتی بر سلامت دارند. اما در کنار مزایای تغذیهای، مصرف بیرویه و نادرست آنها میتواند تبدیل افزایش وزن و حتی مشکلات متابولیکی بشود.
نسرین علیزاده، در جواب به این سوال که آیا آجیل علتچاقی میبشود؟ او گفت: آجیلها سرشار از چربیهای سالم (غیراشباع)، پروتئین، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی الزامی می باشند، با این حال، کالری بالایی دارند. به گفتن مثال، ۱۰۰ گرم بادام نزدیک به ۵۷۰ کالری و ۱۰۰ گرم گردو نزدیک به ۶۵۰ کالری دارد واگر مقدار مصرف کنترل نشود، کالری اضافی دریافتشده میتواند علتافزایش وزن بشود.
وی با اشاره به نکات مهمی برای مصرف متعادل آجیل افزود: بهتر است روزانه ۲۰ تا ۳۰ گرم آجیل (نزدیک به یک مشت کوچک) مصرف بشود و آجیل های خام و کم نمک انتخاب شوند چون آجیلهای بوداده، شور یا طعمدار، حاوی مقادیر بسیاری نمک و افزودنیهای زیان اور می باشند که میتوانند تبدیل احتباس آب، افزایش سختی خون و افزایش اشتها شوند. وی با اصرار بر خودداری از مصرف بیشتر از حد آجیل در یک وعده، گفت: به علت تراکم کالری بالا، بهتر است آجیل را به گفتن بین وعده مصرف کنید و نه به گفتن یک وعده کامل، این چنین بهتر است آجیل با مواد غذایی سالم همانند ترکیب آجیل با ماست کمچرب، میوههای تازه یا سالاد مصرف بشود چون جهت کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری می شوند.
نسرین علیزاده در جواب به این سوال که بهترین زمان برای مصرف آجیل چه وقتی است نیز او گفت: بهترین زمان مصرف آجیل، بین قولهای صبح یا عصر است. از مصرف آن قبل از خواب پرهیز کنید، چون کالری آن در طول شب کمتر سوزانده میبشود. وی جویدن کامل آجیل را مورد پیشنهاد قرار داد و یادآوری کرد: به علت داشتن فیبر بالا، جویدن کامل آجیل میتواند حس سیری بیشتری تشکیل و از پرخوری جلوگیری کند.
این مسئول در دانشگاه با گفتن این که آجیلها قسمت ارزشمندی از یک رژیم غذایی سالم می باشند، اما تنها در صورتی که به درستی و در حد اعتدال مصرف شوند، اصرار گرد: مراعات مقدار مناسب مصرف، انتخاب نوع خام و کمنمک، و دقت به زمان و نحوه مصرف، میتواند به منفعتمندی از مزایا آن بدون افزایش وزن پشتیبانی کند. افراد دارای اضافهوزن یا چاقی بهتر است با مشورت متخصص تغذیه، مقدار مناسب مصرف خود را تنظیم کنند.
دسته بندی مطالب