نوجوان ۱۴ ساله با اختراع صابونی برای مبارزه با سرطان پوست برنده جایزه علمی شد

یک نوجوان ۱۴ ساله آمریکایی صابونی ابداع کرده که میتواند به سیستم ایمنی بدن انسان در مبارز ه با سرطان پوست پشتیبانی کند. صابون ساختهشده توسط این نوجوان جایزه برتر مسابقه استعدادیابی «چالش دانشمند جوان» را دریافت کرده است.
«هیمن بیکل» تا پیش از این که همراه با خانواده خود به ایالات متحده نقلمکان کند، چهار سال در اتیوپی زندگی کرده است. او که خالق این صابون است، از مردمان اتیوپی که همه روز زیر آفتاب داغ در حال کار کردن می باشند الهام گرفته و امیدوار است که روزی به یک گزینه مقرونبهصرفه و موثر تبدیل بشود.
نحوه کارکرد صابون در روبه رو سرطان پوست
صابون او داروهایی را از طریق پوست تزریق میکند که سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با سلولهای سرطانی فعال میکند. اگر این درمان موثر باشد و ایمن بودن آن اشکار بشود، میتواند برای افرادی که قادر به پرداخت هزینههای درمانی گرانقیمت سرطان پوشت نیستند یا به آنها دسترسی ندارند، اهمیت بسیاری داشته باشد.
او ابتدا کار روی صابون را در خانه اغاز کرده است اما وقتی که به فینالیست مسابقه تبدیل شد، از «دانشگاه ویرجینیا» و «دانشگاه جورج تاون» و مهندس محصول شرکت 3M نیز پشتیبانی گرفت. مسابقه استعدادیابی «چالش دانشمند جوان» توسط شرکت چندملیتی تریام (3M) مستقر در ایالات متحده برگزار میبشود که بهطور گسترده برای گسترش و ثبت اختراع ماسک N95 در دهه های ۱۹۷۰ و ۸۰ شناخته میبشود.

ترکیب مهم این محصول ایمیدازوکینولین است که اکنون از آن بهگفتن یک درمان موضعی برای زگیل, عفونتهای قارچی و آکنه منفعت گیری میبشود. FDA این چنین منفعت گیری از آن برای درمان «سرطان سلول پایهای» را تایید کرده است که بیکل نیز روی آن تمرکز دارد.
بیکل در مصاحبهای به NPR میگوید:
«این صابون مقداری چسبندهتر از صابونهای معمولی است چون دارای نانوذرات مبتنی بر لیپید است و مسئله مهم این است که بعد از شستن دستهای خود با صابون، قسمتهای دارویی روی پوست شما باقی میماند.»
او اکنون امیدوار است که طی پنج سال آینده بتواند تاییدیه آزمایشهای انسانی و FDA را دریافت کند.