ٰاین رژیم غذایی سودمند شما را در برابر آلزایمر بیمه میکند و علتسلامت قلب میشود_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۶۱۸۸۰
تاریخ انتشار کردن: دوشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ – ۱۴:۳۷
به نقل از بهداشت نیوز یک مطالعه تازه نشان داده که مواد مغذی خاص شبیه آنچه در رژیم غذایی مدیترانهای یافت میبشود امکان پذیر نقش مهمی در کند کردن روال پیری مغز داشته باشد.
با منفعت گیری از تجزیه و تحلیل نشانگرهای زیستی، تصویربرداری از مغز و برسیهای شناختی، مطالعه انتشار شده در نشریه «نیچر پابلیشینگ گروپ ایجینگ»( Nature Publishing Group Aging)محققان به این نتیجه رسید که رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب، آنتی اکسیدانها، کاروتنوئیدها، ویتامین E و کولین میتواند پیری سالم مغز و کارکرد شناختی را افزایش دهد.
شرکتکنندگانی که در این تحقیق پیری مغزی آهستهتری داشتند، به طور اشکار از مواد مغذی خاصی از جمله ترکیبی از اسیدهای چرب (اسیدهای واسنیک، گوندوئیک، آلفا لینولنیک، ایکوزاپنتانوئیک، ایکوزادینوئیک و لیگنوسریک). آنتی اکسیدانها و کاروتنوئیدها از جمله سیس لوتئین، ترانس لوتئین و زآگزانتین، منفعت گیری کرده بودند.
یافتههای این مطالعه این چنین مشخص می کند که رژیم غذایی مدیترانهای امکان پذیر به افت زوال شناختی پشتیبانی کند.
ربط بین رژیم مدیترانهای و پیر شدن مغز و زوال عقل چیست؟
نیکولا لودلم راین، متخصص تغذیه و نویسنده کتاب «چطور غذای فوق فراوری شده نخوریم»، که در این مطالعه شرکت نداشت، میگوید که یافتههای این مطالعه همان چیزی است که او انتظار دارد.
او توضیح میدهد: تاثییر مثبت رژیم غذایی مدیترانهای بر سلامت مغز به طور فزایندهای شناخته شده است. این شناخت توسط مجموعه رو به رشدی از شواهد حمایتمیبشود که مشخصات مواد مغذی آن را با کارکرد شناختی و محافظت عصبی مرتبط میکند.
ایمی رایشلت، عصبشناس تغذیه و مدیر ارشد نوآوری که در این مطالعه شرکت نداشت، نیز با این نظر موافق است: اسیدهای چرب شناسایی شده همه انها اسیدهای چرب طبیعی می باشند که در گیاهان، لبنیات و ماهیهای روغنی یافت می شوند. این اسیدهای چرب برای نگه داری نورونها، که به گفتن سلولهای مغز نیز شناخته خواهد شد، الزامی می باشند.
در همین حال، رایشلت میگوید آنتی اکسیدانها، از جمله کاروتنوئیدها، برای خنثی کردن رادیکال های آزاد مهم می باشند. آنها از مغز در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کنند که میتواند به سلولهای مغز صدمه رساند و پیری را تسریع کند. رایشلت در ادمه توضیح میدهد: جلوگیری از تشکیل استرس اکسیداتیو می تواند کارکرد نورون را نگه داری کند.
رایشلت میگوید: ویتامین E یکی دیگر از آنتیاکسیدانهای مهم است که به محافظت از کارکرد سلولی در برابر زوال عقل پشتیبانی میکند.
در رابطه کولین (که در غذاهایی همانند زرده تخممرغ یافت میبشود)، رایشلت میگوید که بلوک سازنده انتقالدهنده عصبی استیل کولین است که برای دقت و حافظه پایدار مهم است.
لودلم راین در باره این که چطور این مشخصات مواد مغذی پیری مغز را کند میکند، میگوید: این مواد مغذی در کل به افت استرس اکسیداتیو و التهاب، دو عامل مهم در پیری مغز پشتیبانی میکنند. آنها از یکپارچگی غشای سلولی حمایتمی کنند، جریان خون را به مغز بهبود میبخشند، و انعطاف پذیری عصبی را افزایش خواهند داد، که همه انها برای نگه داری کارکرد شناختی در زمان افزایش سن زیاد مهم می باشند.
علاوه بر سلامت مغز، لودلام راین می گوید که رژیم غذایی مدیترانهای از چندین جهت برای سلامتی ما سودمند است.
سلامت قلب و عروق را افزایش میدهد چون اسیدهای چرب امگا ۳، خطر بیماری قلبی را افت خواهند داد. به لطف آنتی اکسیدانهایی همانند ویتامین C و E از کارکرد سیستم ایمنی حمایتمیکنند و این چنین التهاب را افت خواهند داد، که برای مدیریت شرایطی همانند آرتریت و سندرم متابولیک سودمند است.
منبع: همشهری
دسته بندی مطالب