تکنولوژی

چین از برنامه مترولوژی خود برای تحکیم تشکیل تراشه تا ۲۰۳۰ رونمایی کرد_اسپایدر


نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

چین از برنامه پنج‌ساله خود در حوزه مترولوژی (علم اندازه‌گیری دقیق و استانداردسازی کمیت‌ها) رونمایی کرده که مقصد آن دستیابی به نوآوری‌های تحول‌آفرین، پیشرفت در فناوری تراشه و اندازه‌گیری در مقیاس کوانتومی تا سال ۲۰۳۰ است.

مترولوژی شاخه‌ای از علم است که به تعریف، تحقق، نگهداری و منفعت گیری از واحدهای اندازه‌گیری می‌پردازد. این علم در گسترش فناوری، کیفیت تشکیل، ایمنی، تجارت بین‌المللی و پژوهش‌های علمی نقش حیاتی دارد و برای مطمعن از دقت اندازه‌گیری‌ها در صنایع گوناگون مهم است.

رونمایی چین از برنامه متروژی برای پیشرفت فناوری تراشه و کوانتوم تا ۲۰۳۰

بر پایه گزارش‌ها، برنامه چین که اداره کل تنظیم مقررات بازار آن را انتشار کرده، بخشی از نقشه راه طویل مدت گسترش مترولوژی چین در بازه ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۵ است.

رونمایی چین از برنامه متروژی برای پیشرفت فناوری تراشه و کوانتوم تا 2030

مقصد این برنامه از بین بردن چندین نقطه ضعف در ظرفیت‌های مترولوژی چین است، به‌اختصاصی در حوزه‌هایی که فناوری‌های اندازه‌گیری در آنها بی فایده یا نیازمند به‌روزرسانی می باشند. برنامه تازه چین دستیابی به پیشرفت در بیشتر از ۵۰ فناوری کلیدی مترولوژی را تا سال ۲۰۳۰ جستوجو می‌کند. این چنین در نظر دارد بیشتر از ۲۰ مرجع مترولوژی در سطح جهانی تشکیل و دست‌کم ۱۰۰ ابزار و ماده استاندارد نوآورانه تشکیل کند.

یکی از محورهای مهم این برنامه گسترش ابزارهای اندازه‌گیری و حسگرها با منفعت‌گیری از فناوری‌های کوانتومی، ازجمله ژیروسکوپ‌های دقیق سامانه‌های ناوبری، است. چین افزون‌براین به‌جستوجو ساخت دستگاه‌های مترولوژی کوانتومی پیشرفته و ابزارهای مرجع قابل‌توزیع است که از محدودیت‌های راه حلهای قدیمی فراتر بروند.

این برنامه در بخشی دیگر بر گسترش مترولوژی در مقیاس تراشه تمرکز دارد و فناوری‌هایی همانند مدارهای نانومتری، سنجش دقیق کارکرد تراشه‌های مبتنی‌بر شبکه‌های عصبی و شانه‌های فرکانسی درون‌تراشه‌ای برای اندازه‌گیری دقیق فرکانس نور را در بر می‌گیرد.

این چنین این برنامه شامل گسترش مترولوژی در عرصه آهنرباهای خاکی کمیاب است؛ عناصری که استخراج و فرآوری آنها عمدتاً در چین انجام می‌‍بشود و برای صنایع حساس همانند خودروهای برقی، الکترونیک و دفاع حیاتی‌اند. پکن اخیراً ۷ عنصر از این گروه را به فهرست کنترل صادرات خود افزوده است.

اندازه‌گیری‌های دقیق و یقین در صنایع گوناگون الزامی‌اند؛ به‌ همین‌ علت مترولوژی به یکی از برتری‌های راهبردی چین و ایالات متحده تبدیل شده است. درحالی‌که آمریکا با مقصد نگه داری امنیت ملی، صادرات تراشه‌های پیشرفته را محدود کرده، چین نیز در عکس العمل صادرات فلزات نادر را کنترل کرده است. مترولوژی در عرصه تراشه‌ها و آهنرباهای خاکی کمیاب اکنون به میدان رقابت فناوری ۲ سرزمین بدل شده است.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا