تکنولوژی

کهکشان مارپیچی NGC 4414 با ظاهر کُرکی_اسپایدر


نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

عکس روز ناسا کهکشان مارپیچی NGC 4414 با ظاهری کُرکی (Flocculent) را مشخص می کند. چه مقدار جرم در بازوهای مارپیچی این کهکشان نهان شده است؟ تلسکوپ فضایی هابل تصویری دقیق از این کهکشان ثبت کرده تا به این سوال مهم جواب دهد.

در عکس روز ناسا چه می‌بینیم؟

کهکشان‌های مارپیچی کرکی، برخلاف کهکشان‌های مارپیچی معمول که بازوهای اشکار و منظمی دارند، بازوهایی نامنظم، تکه‌تکه و مه‌آلود دارند. این ساختار متفاوت ظاهر آنها را همانند توده‌هایی پشمی و آشفته می‌کند.

یکی از شناخته‌شده‌ترین و نزدیک‌ترین مثالهای این نوع کهکشان NGC 4414 است که در فاصله نزدیک به ۵۱ میلیون سال نوری از ما در راستای صورت فلکی گیسو قرار دارد.

کهکشان مارپیچی NGC 4414 با ظاهری پشمی

دانشمندان با بازدید حرکت ستاره‌ها و گازها در لبه‌های بیرونی این نوع کهکشان‌ها به نتیجه‌ای دلنشین رسیده‌اند: شدت گردش این اجرام به دور مرکز کهکشان آن‌قدر زیاد است که با جرم مرئی حاضر، نگه داری ساختار کهکشان ممکن نیست؛ به این علت باید مقدار بسیاری ماده تاریک آنجا وجود داشته باشد که همه‌چیز را کنار هم نگه می‌دارد.

ادامه مطلب
عکس روز ناسا: خوشه کروی امگا قنطورس_اسپایدر
آخرین مطالب

ماده تاریک را نمی‌توان مستقیم دید یا اندازه گرفت اما تأثیر گرانشی آن بر حرکت اجرام اشکار است. مطالعه NGC 4414 به دانشمندان پشتیبانی می‌کند تا تخمین دقیق‌تری از مقدار ماده تاریک در این نوع کهکشان‌ها به دست بیاورند. این اطلاعات برای فهمیدن بهتر ساختار کلی کهکشان‌ها و مدل‌سازی دقیق‌تری از شکل‌گیری آنها حیاتی است.

علاوه‌براین، اندازه‌گیری دقیق فاصله کهکشان NGC 4414 از زمین، به دانشمندان پشتیبانی می‌کند مقیاس فاصله‌ در جهان مرئی، فاصله کیهانی، را بهتر تنظیم کنند. فاصله کیهانی برای سنجش اندازه‌ها و فاصله‌های بین‌کهکشانی در سراسر جهان منفعت گیری می‌بشود.

ادامه مطلب
عکس روز ناسا: Sh2-132، سحابی شیر_اسپایدر

این چنین بخوانید: نظریه جنجالی فیزیک‌دانان: وجود ماده تاریک در جهان ضرورتی ندارد!

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا