دانشمندان درحال گسترش آزمایشی جویدنی برای تشخیص ابتلا به آنفلوآنزا هستند_اسپایدر

[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
پژوهشگران موفق به طراحی حسگر مولکولی جدیدی شدهاند که میتواند ابتلا به آنفلوآنزا را تنها با مزه کردن یک آدامس یا قرص مکیدنی اشکار کند.
مطابق نتایج انتشار شده از این تحقیق در نشریه ACS Central Science، این حسگر مولکولی در زمان برخورد با ویروس آنفلوآنزا، طعمی همانند به آویشن تشکیل میکند. تیم پژوهشی تصمیم دارد این حسگر کمهزینه را در آدامس یا قرصهای مکیدنی بهکار بگیرد تا افراد مبتلا راه سادهتری برای گرفتن آزمایش در خانه داشته باشند.
ماندن در خانه برای جلوگیری از شیوع بیماریهای عفونی همانند آنفلوآنزا زیاد مهم است، اما مشکل اینجاست که بیماری حتی قبل از ابراز علائم هم میتواند منتقل بشود. تستهای دقیق همانند PCR مبتنیبر سواب بینی وجود دارند، اما گران و زمانبر می باشند. تستهای خانگی سریع همانند کیتهای کرونا ارزانتر و راحتتر می باشند، اما طبق معمولً نمی توانند عفونتهای اولیه را شناسایی کنند.
«لورنتس ماینل» و همکارانش در مقاله خود توضیح خواهند داد که مقصد آنها کنار گذاشتن تجهیزات پیچیده و منفعت گیری از سادهترین عامل آشکارکننده یعنی زبان انسان است. آنها حسگری را طراحی کردهاند که بر پایه پروتئین ویروسی نورآمینیداز (N در H1N1) ساخته شده و به مولکول تیمول متصل است.

نورآمینیداز در فرایند آلودهسازی سلولها نقش مهمی دارد. وقتی که این حسگر در دهان فرد آلوده قرار بگیرد، ویروس علتآزاد شدن تیمول میبشود و زبان طعم گیاهی قوی آن را حس میکند.
در آزمایشهای انجام شده، این حسگر در بزاق افراد مبتلا به آنفلوآنزا طی ۳۰ دقیقه تیمول آزاد کرده، بدون آنکه تغییری در کارکرد سلولهای انسانی یا حیوانی تشکیل کند. پژوهشگران امیدوارند که طی دو سال آینده بتوانند کارآزمایی بالینی انسانی آن را اغاز کنند تا اثربخشی این فناوری در افراد دارای علائم و بدون علائم قبول بشود.
دسته بندی مطالب
[ad_2]




