سلامتی

دانه‌های جادویی برای سلامت و نشاط_اسپایدر


نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

به نقل از بهداشت نیوز، تخم شربتی یکی از دانه‌های گیاهی پرخاصیت است که از قدیم‌الایام در طب سنتی ایران و تعداد بسیاری از سرزمین‌های دیگر مورد منفعت گیری قرار گرفته است. این دانه‌های ریز و سیاه که از گیاه ریحان کوهی به دست می‌آیند، دارای خواص شگفت‌انگیزی برای سلامتی می باشند و در تعداد بسیاری از نوشیدنی‌ها و غذا‌های سالم منفعت گیری خواهد شد.

سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها

تخم شربتی حاوی مقادیر بسیاری از مواد مغذی مهم همانند فیبر، پروتئین، ویتامین C، ویتامین K، آهن، کلسیم، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است. این مواد به تحکیم سیستم ایمنی بدن و افت صدمه‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد پشتیبانی می‌کنند.

پشتیبانی به افت وزن و کنترل اشتها

یکی از با اهمیت ترین مزایا تخم شربتی، نقش آن در افت وزن و کنترل اشتها است. این دانه‌ها با جذب آب و راه اندازی ژل در معده، حس سیری طویل‌زمان تشکیل می‌کنند و در نتیجه از پرخوری جلوگیری می‌بشود. این چنین، تخم شربتی علتتنظیم سطح قند خون شده و از افزایش ناگهانی قند و انسولین جلوگیری می‌کند.

بهبود کارکرد دستگاه گوارش

وجود مقدار بسیاری فیبر در تخم شربتی به بهبود کارکرد دستگاه گوارش پشتیبانی می‌کند. مصرف منظم آن می‌تواند یبوست را افت داده و به تنظیم حرکات روده پشتیبانی کند. علاوه بر این، این دانه‌ها دارای خاصیت ضدالتهابی بوده و می‌توانند در افت مشکلاتی همانند نفخ و سوءهاضمه مؤثر باشند.

تنظیم سختی خون و بهبود سلامت قلب

تخم شربتی سرشار از امگا ۳ و دیگر اسید‌های چرب سودمند است که به افت کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) پشتیبانی می‌کنند. این ویژگی، همراه با توانایی تنظیم سختی خون، علتمی‌بشود که این دانه‌ها به سلامت قلب و عروق پشتیبانی شایانی کنند و خطر بیماری‌های قلبی را افت دهند.

تنظیم قند خون و پشتیبانی به بیماران دیابتی

تخم شربتی با کنترل مقدار قند خون می‌تواند به بیماران دیابتی پشتیبانی کند. این دانه‌ها شدت جذب کربوهیدرات‌ها را افت داده و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کنند. مصرف منظم تخم شربتی می‌تواند به کنترل سطح انسولین و پیشگیری از دیابت نوع ۲ پشتیبانی کند.

تحکیم انرژی و افت خستگی

مصرف تخم شربتی به علت وجود ترکیبات مغذی، به افزایش انرژی بدن پشتیبانی می‌کند. این دانه‌ها به علت داشتن پروتئین و اسید‌های چرب سودمند، گزینه‌ای عالی برای ورزشکاران و افرادی می باشند که به جستوجو افزایش استقامت بدنی و افت خستگی روزانه می باشند.

پشتیبانی به سلامت پوست و مو

وجود مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ها و مواد معدنی در تخم شربتی، آن را به گزینه‌ای مناسب برای نگه داری سلامت پوست و مو تبدیل کرده است. این دانه‌ها می‌توانند به افت چین و چروک، نگه داری رطوبت پوست و تحکیم رشد مو پشتیبانی کنند. این چنین، مصرف منظم آنها به علت خواص ضدالتهابی می‌تواند به افت جوش و آکنه نیز پشتیبانی کند.

خاصیت خنک‌کنندگی و از بین بردن عطش

در فصول گرم سال، تخم شربتی به گفتن یک نوشیدنی خنک‌کننده طبیعی زیاد سودمند است. این دانه‌ها به شدت آب را جذب کرده و یک ترکیب ژله‌ای تشکیل می‌کنند که به نگه داری رطوبت بدن و از بین بردن عطش پشتیبانی می‌کند. به همین علت، نوشیدنی‌های حاوی تخم شربتی در تابستان زیاد پرطرفدار می باشند.

درمان بیماری‌های تنفسی با تخم شربتی

تخم شربتی برای درمان بیماری‌های تنفسی سودمند است. مخلوط آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت مؤثر است.

پایین بودن سطح منیزیم بدن، علتسردرد و خستگی می‌بشود. منیزم حاضر در تخم شربتی به افت کورتیزول (هورمون استرس) پشتیبانی می‌کند. باز هم برای منفعت گیری از این ماده مغذی علت می‌خواهید؟

تخم شربتی این چنین حاوی تریپتوفان و آمینو اسید است که علتافزایش تشکیل سروتونین در بدن می‌بشود. سروتونین به بدن پشتیبانی می‌کند با اضطراب مبارزه کند و الگویی منظم‌تر داشته باشد.

خواص تخم شربتی برای درمان درد‌های معده و گوارش

تخم شربتی برای درمان ناراحتی‌های گوارشی همانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده‌ها منفعت گیری می‌بشود. در سرزمین چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن منفعت گیری می‌بشود.

تخم شربتی، فیبر غذایی بسیار‌ای دارد و به همین علت برای گوارش و درمان بافت‌های گوارشی عالی است.

خواص تخم شربتی برای اسایش اعصاب

برای تحکیم اعصاب روزانه ۱ یا ۲ بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید. تخم شربتی خلق و خوی فرد را خوب می‌کند، خستگی مفرط ذهنی، تنش‌های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را رفع می‌کند.

خواص تخم شربتی برای دهان و دندان

خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی تخم شربتی می‌تواند علتپیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها بشود. این چنین علتاز بین رفتن بوی بد دهان و خوشبو‌تر شدن بوی دهان نیز می‌بشود.

زمان مصرف تخم شربتی

برای منفعت بردن از خواص تخم شربتی فرقی نمی‌کند که آن را چه وقتی مصرف کنید. عده‌ای بر این باورند که خواص تخم شربتی ناشتا زیاد زیاد تر از زمان‌های دیگر است، اما زمان مصرف تخم شربتی تأثیری روی کم و زیاد شدن خواص آن ندارد. در هر حال برای منفعت‌مند شدن از خواص تخم شربتی ناشتا می‌توانید آن را به شربت آب‌لیمو، عسل و آب ولرم اضافه کنید و صبح‌ها مصرف کنید.

منفعت گیری از تخم شربتی محلول در آب، یکی از بهترین مواد غذایی برای افت طبیعی وزن است. کافی است تخم شربتی را به زمان ۳۰ دقیقه در آب بریزید و خواهید دید که دانه‌های سیاه رنگ آن متمایل به خاکستری شده‌اند و ماده‌ی خمیری، لغزنده و ژل مانندی به جای مانده است؛ در معده‌ی شما نیز این چنین اتفاقی می‌افتد. به همین علت تخم شربتی برای شما سودمند است.

تخم شربتی علاوه بر داشتن مقدار بالایی از فیبر، با تشکیل محلولی ژله‌ای به پاکسازی بدن پشتیبانی می‌کند. این ماده‌ی ژله‌ای با کند کردن فعالیت آنزیم‌ها بر روی کربوهیدرات‌ها، از تجزیه‌ی سریع آنها در بدن جلوگیری می‌کند.

نحوه مصرف تخم شربتی

راه حلهای مختلفی برای مصرف تخم شربتی وجود دارد. رایج‌ترین روش، خیساندن این دانه‌ها در آب و اضافه کردن آن به نوشیدنی‌هایی همانند شربت آبلیمو یا آبمیوه است. این چنین، می‌توان از تخم شربتی در اسموتی‌ها، سوپ‌ها، سالاد‌ها و حتی دسر‌ها منفعت گیری کرد. پیشنهاد می‌بشود روزانه ۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری از تخم شربتی مصرف بشود تا از خواص بی‌نظیر آن منفعت‌مند شوید.

تخم شربتی یک اَبَرغذا با مزایا بی‌نظیر برای سلامتی است که می‌تواند به بهبود کارکرد بدن در جنبه‌های گوناگون پشتیبانی کند. از افت وزن و کنترل قند خون گرفته تا تحکیم سیستم ایمنی و بهبود سلامت پوست و مو، این دانه‌های مغذی قیمت افزوده‌ای برای رژیم غذایی روزانه محسوب خواهد شد. با گنجاندن تخم شربتی در برنامه غذایی خود، می‌توانید از مزایا شگفت‌انگیز آن منفعت‌مند شوید و به ترقی سطح سلامت خود پشتیبانی کنید.

منبع: مهر

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا