افت گمان ابتلا به پارکینسون با درمان آپنه خواب_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۸۱۰۸۱
تاریخ انتشار کردن: دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ – ۱۹:۱۹
به نقل از بهداشت نیوز، شواهد بسیاری مشخص می کند که به گمان زیادً بین آپنه خواب و بیماری پارکینسون ربط وجود دارد و از هر ۱۰ نفر بیمار مبتلا به پارکینسون، چهار نفر مبتلا به آپنه خواب نیز تشخیص داده شدند.
آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب، یک اختلال خواب است که علتتوقف یا افت تنفس برای مدتی مختصر (اما با تعداد دفعات زیاد) در طول خواب میبشود. هر توقف امکان پذیر نزدیک به چندین ثانیه طول بکشد و طبق معمولً تعداد بسیاری توقف (دهها یا حتی صدها بار) در یک شب اتفاق میافتد.
یافتههای یک پژوهش تازه مشخص می کند، افراد مبتلا به آپنه خواب در معرض خطر زیاد تر ابتلا به پارکینسون قرار دارند؛ اما اگر در عرض دو سال بعد از تشخیص ابتلا به آپنه خواب از دستگاه سیپَپ (CPAP) منفعت گیری کنند، این خطر افت مییابد. دستگاه سیپَپ با تشکیل جریان هوای مثبت مدام، راه تنفسی بیمار را در زمان عمل دم، باز میکند و همینطور خروپف بیمار را افت میدهد.
از نظر تعداد بسیاری از افراد مبتلا به آپنه خواب، منفعت گیری از دستگاه سیپَپ در زمان خواب خوشایند نیست؛ اما، یافتههای یک پژوهش تازه مشخص می کند این دستگاه میتواند از سلامت عصبی محافظت کند و اغاز درمان با دستگاه سیپَپ در عرض دو سال بعد از تشخیص ابتلا به آپنه انسدادی خواب (OSA)، میتواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افت دهد.
یافتههای این پژوهش در نشست سالانه آکادمی عصبشناسی آمریکا اراعه خواهد شد؛ اما تا این مدت در یک مجله معتبر انتشار نشده است. نشست یادشده از ۵ تا ۹ آوریل (۱۶ تا ۲۰ فروردین) در شهر سندیهگو برگزار میبشود.
به حرف های کارشناسان، این یافتهها اهمیت درمان سریع آپنه خواب را نشان خواهند داد؛ به اختصاصی به این علت که آپنه خواب با تعدادی از مشکلات مربوط به سلامت مرتبط است و گمان سکته مغزی، دعوا قلبی و ابتلا به زوال عقل و دیابت نوع ۲ را نیز افزایش میدهد.
دسته بندی مطالب