این مواد غذایی را هیچ زمان در فریزر نگذارید!_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۸۱۶۴۳
تاریخ انتشار کردن: پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ – ۱۸:۲۳
به نقل از بهداشت نیوز، نگهداری نادرست برخی مواد در فریزر نهتنها علتافت کیفیت طعم و بافت میبشود، بلکه بعضی اوقات قیمت تغذیهای آنها را نیز از بین میبرد یا حتی آنها را ناسالم میکند. شناخت این دسته از مواد غذایی میتواند به شما پشتیبانی کند تا هم در زمان و انرژی صرفهجویی کنید و هم تغذیه سالمتری داشته باشید.
سبزیجات دارای آب بالا
تعداد بسیاری از سبزیجات برگدار یا پرآب بافت زیاد حساسی دارند که در برابر یخزدگی صدمهپذیر می باشند. اگرچه برخی از سبزیجات برای فریز شدن آمادهسازی خاصی میطلبند، برخی دیگر بهطورکلی نباید در فریزر نگهداری شوند.
کاهو، خیار، کرفس و تربچه سپس از یخزدایی، بافتی شل، آبکی و بیمزه اشکار میکنند. این سبزیجات به علت ساختار سلولی شکنندهشان، در تماس با سرمای شدید، آب داخلی خود را از دست خواهند داد و ظاهر و طعم خود را کاملاً از دست خواهند داد.
بهترین راه برای نگهداری این نوع سبزیجات، نگهداری در یخچال با پوشش مرطوب و دوری از تماس مستقیم با هوای سرد خشک است.
تخممرغ خام با پوست
تخممرغ یکی از مواد غذایی پایه در آشپزخانهها است، اما برخلاف فکر تعداد بسیاری، فریز کردن آن با پوست روش ایمنی نیست. ساختار پوسته تخممرغ و افزایش حجم داخلی آن در تاثییر انجماد، ترکیبی خطرناک به وجود میآورد.
هنگامی تخممرغ خام در فریزر گذاشته میبشود، مایع درون آن منجمد شده و حجمش افزایش اشکار میکند. این افزایش حجم علتترکخوردن یا شکستن پوسته میبشود که در نتیجه، تخممرغ در معرض آلودگی باکتریایی قرار میگیرد.
اگر تصمیم نگهداری تخممرغ در فریزر را دارید، باید آن را شکسته، مخلوط کرده و در ظرف دربدار یا کیسههای فریزری مخصوص بریزید.
غذاهای سرخکرده
غذاهای سرخکرده، بهخصوص اگر شامل خمیر یا آرد باشند، در فریزر طعم، بافت و کیفیت خود را از دست خواهند داد. این نوع غذاها بعد از یخزدایی دیگر آن تردی اولیه را نخواهند داشت.
مواد غذایی همانند سیبزمینیسرخکرده، ناگت یا پیراشکی سرخشده، بعد از یخزدایی زیاد تر خمیری، چرب و بیمزه خواهد شد. علت مهم این اتفاق آن است که یخزدایی علتجذب مجدد روغن در بافت غذا شده و آن را نرم و ناخوشایند میکند.
در صورتی که نیاز به ذخیرهسازی این چنین غذاهایی دارید، بهتر است پیش از سرخکردن آنها را فریز کنید و سرخکردن را در زمان مصرف انجام دهید.
لبنیات تازه همانند ماست و خامه
لبنیات مدام از مواد حساس غذایی محسوب خواهد شد. اگرچه برخی از لبنیات همانند پنیرهای سخت قابلیت نگهداری در فریزر را دارند، ماست و خامه بهشدت نسبت به دماهای پایین حساس می باشند.
بعد از یخزدایی، بافت ماست و خامه به هم میریزد و به شکل دوفاز در میآیند: آب در یک طرف و ماده جامد در طرف دیگر. این تحول بافت به علت شکستهشدن ساختار پروتئینی در تاثییر انجماد است.
این مواد بعد از فریز شدن دیگر مناسب مصرف مستقیم نیستند و طعم اولیه خود را نیز از دست خواهند داد. اگر مقدار بسیاری ماست یا خامه دارید، بهتر است آنها را در پخت غذاهای گرم منفعت گیری کنید تا طعم و کیفیت کلی نگه داری بشود.
غذاهای پختهشده با سیبزمینی
سیبزمینی از آن دسته مواد غذایی است که انجماد را بهخوبی تحمل نمیکند. بهاختصاصی غذاهایی که در آن سیبزمینی پخته وجود دارد، بعد از فریز شدن، طعم و بافت خوبی نخواهند داشت.
سیبزمینی پختهشده در غذاهایی همانند خوراکها، آش یا سالاد الویه، بعد از یخزدایی آب میاندازد، نرم و شل میبشود و طعم آن نیز تحول میکند.
برای منفعت گیری بهتر، نظر میبشود سیبزمینیها را تازه مصرف کنید و اگر ملزوم می بود، فقط غذاهای دارای سیبزمینی سرخشده را پیش از پخت نهایی فریز نمایید.
میوههای آبدار بدون آمادهسازی
میوهها، بهاختصاصی آنهایی که بافت نرم و محتوای آب بالایی دارند، برای فریز شدن به آمادهسازی خاصی نیاز دارند. فریز کردن مستقیم میوههایی همانند هندوانه، خربزه، پرتقال یا انگور، نتیجه مساعد نخواهد داشت.
میوههای آبدار بعد از یخزدایی، بافتی لهشده، بیرنگ و بدون طعم اشکار میکنند. آنها زیاد تر بهصورت پوره یا مخلوط قابل منفعت گیریاند، نه به شکل میوه کامل.
برای نگهداری میوه در فریزر، آن را بهصورت قطعهقطعه شده، با راه حلهای خشککردن یا شربتی فریز کرده و در ظرفهای مناسب قرار دهید.
سسهای حاوی نشاسته یا آرد
سسهایی که با آرد، نشاسته یا کره غلیظ شدهاند، طبق معمولً بعد از فریز شدن و یخزدایی کیفیت اولیه خود را از دست خواهند داد. تحول ساختار این سسها علتجدا شدن مواد از یکدیگر میبشود.
سسهای سفید همانند بشامل، یا انواع خورشتهایی که از سس غلیظ شده با آرد منفعت گیری میکنند، بعد از فریز شدن دیگر یکدست نیستند و طبق معمولً ظاهر نامناسبی اشکار میکنند.
اگر نیاز به ذخیره سس دارید، بهتر است ابتدا فقط پایه سس را فریز کرده و تکههای نشاستهدار را در زمان مصرف اضافه کنید.
محصولات نانوایی تازه
نان تازه، شیرینیها یا کیکهای کرمدار و نرم، در فریزر طعم و کیفیت خود را از دست خواهند داد. انجماد، بافت نرم آنها را از بین میبرد و بعضی اوقات علتکپکزدگی بعد از یخزدایی میبشود.
شیرینی تر، نانهای غنیشده با کره یا تخممرغ، یا انواع کیکهای خامهای، بهترین طعم و کیفیت را فقط در حالت تازه دارند.
برای ذخیره نان، بهتر است از نوع سادهتر آن همانند نان سنگک یا لواش منفعت گیری کنید که با فریز شدن صدمه نمیبیند.
سخن پایانی
درست است که فریزر ابزار ارزشمندی برای افزایش ماندگاری غذا است، اما هر ماده غذایی برای فریز شدن مناسب نیست. همان گونه که دیدیم، برخی مواد همانند سبزیجات پر آب، تخممرغ با پوست، غذاهای سرخشده یا لبنیات تازه، نهتنها از فریز شدن سودی نمیبرند، بلکه امکان پذیر کیفیت و قیمت غذاییشان به طور کامل از بین برود. نگهداری نادرست این مواد در فریزر، میتواند علتاسراف، افت کیفیت غذا و حتی خطرات بهداشتی بشود.
اگر میخواهید به طور بهینه از فریزر خود منفعت گیری کنید، بهتر است شناخت درستی از ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی داشته باشید. انتخاب درست مواد برای انجماد، هم در صرفهجویی پشتیبانی میکند و هم سلامت و رضایت بیشتری در آشپزی به همراه میآورد.
منبع: همشهری آنلاین
دسته بندی مطالب