بحران دارو در ایران نداریم_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۷۹۸۷۷
تاریخ انتشار کردن: پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۴۸ – ۰۳:۳۰
به نقل از بهداشت نیوز، مهدی پیرصالحی با گفتن این که در قضیه دارو سال آینده با دقت تخصیص ارز مورد نیاز نگرانی در حوزه تامین دارو مورد نیاز سرزمین نداریم، اظهار داشت: در حوزه دارو، برخی از کمبودهای دارویی ناشی از قیمتگذاری نامناسبی بوده که در چند سال تازه رخ داده یعنی محدودیت قیمت برای شرکت های تولیدکننده که عملاً آن داروها را از سودآوری خارج و از چرخه تشکیل خارج شدهاند.
اصلاح قیمت داروها با جلوگیری از تحمیل هزینه به مرد
معاون وزیر بهداشت با اشاره به سیاست تازه وزیر بهداشت او گفت: سیاست ما به سمتی است که اصلاح قیمتها را در محدودهای انجام دهیم که برای شرکتهای دارویی صرفه اقتصادی داشته باشد و تشکیل بشود اما همه نگرانی و دغدغه مهم ما این است که پرداختی از جیب مردم زیاد افزایش اشکار نکند.
وی اصرار کرد: برای این که دارو همیشه در دسترس مردم باشد، وجود پررنگ بیمهها را ملزوم دارد یعنی سازمانهای بیمهگر همانند فراهم اجتماعی باید داروها را به موقع پوشش بدهند و بدهیهای خودشان را به نظام سلامت به موقع پرداخت کنند که این دغدغه هم کمتر بشود.
جهشی در قیمت دارو نخواهیم داشت
رئیس سازمان غذا و دارو درمورد افزایش قیمت دارو سال آینده خاطرنشان کرد: فکر میکنم در قسمت دارو افزایش قیمت زیاد حادی را در سال آینده نداشته باشیم و اگر قیمتهای ارزی زیاد تحول نکند با یک معادل تورم احتمالا قیمتهایمان را افزایش بدهیم و جهشی در قیمت نداشته باشیم.
نگرانی از افزایش قیمت در قسمت تجهیزات پزشکی
وی با اظهار نگرانی درمورد افزایش قیمت در قسمت تجهیزات پزشکی تصریح کرد: در حوزه تجهیزات، چون ارز تجهیزات از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸۵۰۰ تومان تبدیل میبشود آنجا نگرانیهایی از افزایش قیمتها داریم؛ در قسمت تجهیزات، هم با دقت به این که قرار شد این مابهالتفاوت قیمت در اختیار سازمانهای بیمهگر قرار بگیرد هنگامی پرداختی مردم زیاد افزایش اشکار نکند، زیاد نباید جای نگرانی باشد ولی بالاخره یک افزایش قیمتی را در حوزه تجهیزات ناظر خواهیم می بود که او گفت و گو ما در این جلسات این است که بتوانیم مدیریت کنیم.
دستور رئیس جمهور برای افت هزینه درمان
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به دستور رئیس جمهور برای افت هزینه درمان اصرار کرد: رویکرد ما این است که افرادی که داخل بیمارستانهای دولتی خواهد شد از طریق نظام ارجاع، با کمترین هزینه بتوانند درمان شوند و ما برای قسمت عمومی سرزمین بتوانیم این داروها و تجهیزات را با ارزانترین قیمت فراهم کنیم که این حتما نیاز به همکاری و همیاری سازمانهای بیمهگر است تا به مردم فشاری داخل نشود.
این مقام مسئول در عرصه داروهای خاص اظهار داشت: در این حوزه ما خوشبختانه عمده داروهای خاص یعنی داروهای سرطانی و داروهای انکولوژی را در داخل سرزمین تشکیل داریم و زیاد مشکل خاصی برای افتآن داروها نیست و او گفت و گو افزایش قیمت هم روی آن داروها با شیب شدت نیست که خارج از توان بیمهها باشد.
۹۸ درصد داروها تشکیل شرکتهای داخلی می باشند
پیرصالحی او گفت: عمده مشکلاتی که ما قبلتر داشتیم در حوزه داروهای بیمارستانی و داروهای عمومی می بود؛ در حوزه داروهای تخصصی مشکلاتمان کمتر است و ان شاءالله آن را میتوانیم فراهم کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با گفتن این که در او گفت و گو کیفیت داروها بعضی اوقات نقل می بشود که کیفیت داروهای داخلی زیاد کمتر از داروهای خارجی است، اصرار کرد: اکنون از نظر تعدادی بیشتر از ۹۸ درصد داروها تشکیل شرکتهای داخلی می باشند و از لحاظ ارزشی هم بیشتر از ۷۰ داروها در داخل ایران تشکیل خواهد شد.
در چه مواقعی دارو از سطح بازار جمع میبشود؟
وی با گفتن این که در او گفت و گو کیفیت داروها همه مردم بدانند هنگامی او گفت و گو کیفیت میبشود سازمان غذا و دارو به گفتن متولی کیفیت همه داروهایی که در داخل سرزمین تشکیل میبشود یا واردات دارو انجام میبشود اینها پایش و از لحاظ کیفی و استانداردهایی که در حوزه دارو است برمبنا رفرنسهای جهانی قیاس میبشود، او گفت: اگر دارویی چه در بدو ورود به بازار و چه دارویی که در بازار وجود دارد دچار اشکال کیفی یا کم شدن کیفیت بشود فراخوان دارو را از بازار اظهار میبشود.
معاون وزیر بهداشت در تکمیل سخنان خود خاطرنشان کرد: فراخوانهایی که سازمان غذا و دارو اظهار میکند برای کیفیت یک دارو، یعنی این دارو از بازار جمعآوری بشود و این مشخص می کند که وزارت بهداشت بازار را تحت کنترل دارد و اگر جایی فکر کند که کیفیت ملزوم نیست حتما آن دارو را از بازار جمعآوری میبشود.
داروهای تشکیل ایران کیفیت ملزوم را دارد
وی اصرار کرد: از لحاظ کیفی هم اگر بخواهید آماری را بازدید کنید هنگامی ما تقریباً صددرصد سختی خون بیماران سرزمین را با داروهای داخلی درمان میکنیم، هنگامی صددرصد داروهای خوراکی دیابت ما توسط تشکیلکنندگان داخلی تشکیل و کنترل میبشود مشخص می کند داروهای ما کیفیت ملزوم را دارد و میتواند پاسخگوی نیازهای مردم باشد.
مصرف دارو در ایران چه مقدار است؟
رئیس سازمان غذا و دارو درمورد مقدار مصرف دارو در ایران خاطرنشان کرد: از لحاظ این که آیا از مصرف جهانی بالاتر هستیم یا خیر قطعاً اینطور نیست یعنی مصرف دارویی سرزمین نسبت به میانگین جهانی زیاد پایینتر است؛ در یکی دو گروه دارویی این مشکل مصرف بیشتر از حد را داریم یعنی در حوزه آنتیبیوتیکها و در حوزه پورتیکو استروئیدهای تزریقی مصرف بیشتر از اندازه داریم و باید کنترل کنیم؛ اما در کلیت بازار، ما حجم بازار و مصرفمان کمتر میانگین جهانی است و باید آنجا را اصلاح کنیم؛ در برخی داروها ما نیاز داریم برای آنکه کنترل بیشتری بشود.
فرهنگسازی در حوزه مصرف دارو
معاون وزیر بهداشت او گفت: احتمالا در حوزه کنترل سختی خون، ما زیاد از بیماران سختی خونی را داریم که شناسایی نشدهاند و یا دارو مصرف نمیکنند آنجا نیاز به مصرف بالاتر است. در حوزه آنتی بیوتیک ما نیاز به این داریم که فرهنگسازی کنیم و مصرف آنتیبیوتیک را در سرزمین افت دهیم چه مصرف نسخهای و چه مصرف غیرنسخهای یعنی آنهایی که خودسر آنتیبیوتیک مصرف میکنند چون علتمقاومتهای میکروبی میبشود و میتواند به سلامت جامعه صدمه بزند ولی در کل مصرف ما مصرف کنترل شده است.
وی با اشاره به نیاز به فرهنگسازی در حوزه مصرف دارو او گفت: برای تجویز و مصرف منطقی، ما نیاز به این داریم که پزشکان و سازمانهای بیمهگر با هم همکاری کنند و تجویزهای منطقیتری انجام بدهند.
تحریم دارویی ایران/ غرب افترا میگوید
رئیس سازمان غذا و دارو با انتقاد از چهره دروغین غرب و تحریم دارویی ایران او گفت: متأسفانه در سختیهای غیرمنصفانه و غیراخلاقی که به سرزمین ما داخل میبشود در او گفت و گو تحریمها در ظاهر این است که غذا و دارو و اقلام بشردوستانه شامل تحریم نیست ولی اینگونه نیست؛ یعنی با دقت به این که نقل و انتقالات مالی دچار تحریم است و ارسال پول برای شرکتهای فراهمکننده دارو یا مواد اولیه دارو می باشند دچار اختلالات میشود و برخی شرکتها هم عملاً عدم تمایل به همکاری نشان خواهند داد.
وی او گفت: تحریمهای ظالمانه به سلامت مردم لطمه میزند و دنیا به آن شعارهای انساندوستانه خود وفادار نیست و فقط در حد شعار آنها را نقل میکند ولی ما برای آنکه مردم سختی کمتری را تحمل و کمبودی را حس نکنند با دقت به این که مجلس و دولت ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی را برای ۶ ماه در نظر گرفتهاند، ما با پشتیبانی بودجه فراهم شده و با پشتیبانی دانشگاه های علوم پزشکی او گفت و گو ذخایر استراتژیک را اغاز کردهایم.
ذخایر استراتژیک دارو در سرزمین
وی درمورد ذخایر استراتژیک داروی او گفت: این ذخیرهسازی برای کل داروها نیست بلکه برای داروهایی که مبنا و تجهیزات اساسی مورد نیاز سرزمین بوده و میتواند سلامت مردم را به خطر بیندازد، آنها را به قدر کافی ذخیره میکنیم و انشاءالله بتوانیم علیرغم سختیهایی که داخل میآید بتوانیم با کمترین مشکلاتها و تنشها تحریمها را پشت سر بگذاریم.
دلواپس احتکار دارو نیستیم؛ رصد میبشود
رئیس سازمان غذا و دارو در عرصه زنجیره توزیع دارو و مبارزه با احتکار دارو او گفت: در حوزه دارو و تجهیزات، کل زنجیره فراهم در رصد سازمان غذا و داروست و سازمان غذا و دارو یک سامانه به نام TTAC یا تیتک دارد که از وقتی که تشکیلکننده دارویی را تشکیل یا داخل میکند با شماره یکتایی که آن کالا میگیرد موجودیاش در تشکیل، شرکت توزیعکننده و داروخانه اشکار میبشود که به کدام داروخانه تحویل میبشود و داروخانه امروز تحت نظارت است.
پیرصالحی او گفت: در تلاشیم که این سامانه را گسترش دهیم بالاخره تا وقتی که بیمار آن را دریافت میکند الان تعداد بسیاری از داروها تا وقتی که به دست بیمار برسند رصد خواهد شد. داروها با همکاری بیمهها در نهایت بعد از تحویل به بیماران شناسه یکتایشان سوزانده میبشود یعنی تا زمان تحویل دارو به بیمار دارو تحت کنترل است و نگرانی از او گفت و گو احتکار و یا این که دارو یکجا بماند خوشبختانه نگرانی وجود ندارد.
دسته بندی مطالب