جرمگیری دندان: صدمه یا درمان؟ متخصص جواب میدهد_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۸۳۱۸۳
تاریخ انتشار کردن: چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴ – ۱۰:۴۵
به نقل از بهداشت نیوز مصطفی مژدهی فرد، دندانپزشک و دکترای سیاستگذاری سلامت به بازدید علل و راهکارهای مقابله با جرم دندانی پرداخت. وی تصریح کرد که جرمهای دندانی عمدتاً در تاثییر عدم رسیدگی مناسب و صحیح به بهداشت دهان و دندان به وجود میآیند. اگر فرد به طور منظم و بهموقع مسواک بزند، طبق معمولً جرم راه اندازی نمیبشود، چرا که منشأ مهم جرم، همان پلاکهای نرم میکروبی می باشند که بعد از مصرف مواد غذایی روی دندانها تشکیل شده و با مسواک زدن صحیح از بین میروال.
این متخصص در ادامه گفت: «وقتی که این پلاکهای میکروبی روی سطح دندان باقی میهمانند، کم کم سخت شده و به جرم دندانی تبدیل خواهد شد. این جرمها میتوانند علتالتهاب، تحریک و صدمه به بافتهای اطراف دندان، به اختصاصی لثه شوند که از آن با گفتن بیماریهای لثهای یا پاکِتهای پریودنتال یاد میکنیم.» این حالت میتواند به مرور زمان تبدیل تحلیل لثه و حتی از دست دادن دندان بشود.
به حرف های دکتر مژدهی فرد، افرادی که با راه اندازی جرم دندانی روبه رو می باشند، باید حتماً برای جرمگیری عمل کنند. او گفت: «متأسفانه یک باور غلط رایج در بین مردم وجود دارد که جرمگیری به مینای دندان صدمه میرساند؛ این فکر کاملاً نادرست است. جرمگیری اگر به طور اصولی، علمی و توسط دندانپزشک انجام بشود، نه تنها هیچگونه آسیبی به دندانها داخل نمیکند، بلکه از پیشرفت بیماریهای لثهای جلوگیری کرده و به نگه داری سلامت لثه پشتیبانی شایانی میکند و یک عمل درمانی الزامی محسوب میبشود.»
این دندانپزشک در خصوص افرادی که با وجود مسواک زدن منظم و منفعت گیری از نخ دندان هم چنان دچار جرم دندان خواهد شد، گفت: «برخی افراد به دلایل ژنتیکی یا برای ویژگیهای خاصی همانند غلظت بالای بزاق یا ترکیبات خاص آن، زیاد تر مستعد راه اندازی جرم می باشند. در این گروه از افراد، حتی با مراعات دقیق بهداشت دهان و دندان، باز هم امکان پذیر جرم به مرور زمان راه اندازی بشود.» وی پافشاری کرد که برای این افراد، مراجعه منظمتر به دندانپزشک و انجام جرمگیریهای دورهای الزامی است و این تکرار جرمگیری، آسیبی به ساختار دندان داخل نخواهد کرد.
دکتر مژدهی فرد این چنین پیشنهادهایی برای افت راه اندازی جرم در این افراد اراعه داد: «به این افراد پیشنهاد میبشود که بعد از مصرف نوشیدنیهایی همانند چای و قهوه، یا مواد غذایی رنگزا و جرمساز، دهان خود را با آب بشویند یا غرغره کنند. این عمل ساده در کنار منفعت گیری منظم از مسواک و نخ دندان، میتواند به طور قابل توجهی گمان راه اندازی جرم دندانی را افت دهد. این گروه از افراد نیازمند مراقبتهای اختصاصیتری نسبت به سایرین برای نگه داری سلامت دهان خود می باشند.»
منبع: مهر
دسته بندی مطالب