مرغ عشق با ساختار مغزی خاص، قادر به تشکیل صداهای انسانی است_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
توانایی طوطیها برای پیروی گفتار انسان مدام دقت تعداد بسیاری را به خود جلب کرده است، اما تحقیق جدیدی مشخص می کند که این توانایی فراتر از یک پیروی ساده است. محققان دریافتهاند که مغز طوطیهای کوچکی که در ایران با نام «مرغ عشق» شناخته خواهد شد، به شکلی طراحی شده که توانایی تشکیل گفتار شبیه انسانها را دارد.
به حرف های «مایکل لانگ»، عصبشناس دانشگاه نیویورک، مرغ عشق تنها حیوانی است که از مراکز تشکیل گفتار شبیه انسان منفعت میبرد و تا این مدت این ویژگی در حیوان فرد دیگر شناسایی نشده است.
مرغهای عشق با نام علمی Melopsittacus undulatus، پرندگان کوچک و رنگارنگی می باشند که بومی استرالیا می باشند. این پرندگان از نظر یادگیری صوتی کارکرد زیاد خوبی دارند و توانایی پیروی طیف وسیعی از صداها، از جمله گفتار انسانها، را دارند.
بازدید فعالیت مغزی مرغ عشق

در این تحقیق، لانگ و همکارش «زتیا یانگ»، فعالیت سلولهای عصبی در مغز چهار مرغ عشق را زمان آوازخواندن مورد بازدید قرار دادند. آنها از پروبهای سیلیکونی برای ثبت فعالیت الکتریکی مغز منفعت گیری کردند و در میانه آوازخواندن، تغییرات فعالیت مغز پرندگان را بازدید کردند.
نتایج نشان داد که این سلولها در ناحیهای از مغز به نام «آرکواپالیم قدامی» قرار دارند که بهطور مستقیم به صداهایی که پرندگان تشکیل میکنند، مرتبط می باشند.
لانگ توضیح میدهد:
«در این منطقه سلولهایی وجود دارند که بهطور خاص برای حروف بیصدا فعال خواهد شد. برخی دیگر به مصوتها عکس العمل نشان خواهند داد و برخی به صداهای با فرکانس بالا و برخی به صداهای با فرکانس پایین حساس می باشند.»
نتایج این تحقیق مشخص می کند که مغز یک مرغ عشق رویکردی زیاد قشنگ و کارآمد برای تشکیل صداهای گفتاری دارد که شبیه نقشههای گفتاری در مغز انسانها است.
درنهایت، این تحقیق میتواند به فهمیدن بهتر اختلالات گفتاری انسانها پشتیبانی کند. تعداد بسیاری از افرادی که سکته مغزی کردهاند، دچار آفازی خواهد شد؛ بیماری که در آن فرد قادر به یادآوری کلمات مناسب نیست. لانگ توضیح میدهد که این تحقیق فرصتی برای فهمیدن بهتر علل اختلالات ارتباطی در انسانها است که میتواند تاثیرات بسیاری بر زندگی افراد داشته باشد.
دسته بندی مطالب