مصرف گردو خطر ابتلا به این سرطان را افت میدهد_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۸۲۳۵۴
تاریخ انتشار کردن: جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ – ۱۶:۰۳
به نقل از بهداشت نیوز، گردو یکی از مغزهای پرخاصیت و پرمصرف در رژیم غذایی انسان است که به علت ترکیب منحصربهفردی از اسیدهای چرب امگا-۳، پروتئین، آنتیاکسیدانها و ویتامینها، مزایا بسیاری برای سلامت دارد. مصرف منظم گردو میتواند به افت التهاب، بهبود کارکرد مغز، تحکیم سلامت قلب و افت کلسترول پشتیبانی کند. این چنین مطالعات تازه نشان دادهاند که ترکیبات زیستفعال حاضر در گردو، بهاختصاصی پلیفنولهایی همانند الگیتانینها، با تأثیر بر میکروبیوتای روده میتوانند در پیشگیری از برخی سرطانها از جمله سرطان روده بزرگ نقش مؤثری ایفا کنند.
پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه کانتیکت در آمریکا طی یک تحقیق بالینی، تاثییر مصرف گردو را بر افت خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مورد بازدید قرار دادند. این مطالعه که در مجله تخصصی Cancer Prevention Research انتشار شده، مشخص می کند که ترکیبات حاضر در گردو میتوانند به مهار فرآیندهای التهابی و سرطانی در بدن پشتیبانی کنند.
نقش مهم در این فرآیند را الاژیتانینها ایفا میکنند؛ این ترکیبات پلیفنولی گیاهی در دستگاه گوارش توسط میکروبیوتای روده به اورولیتین A تبدیل خواهد شد. اورولیتین A مادهای است با خواص ضدالتهابی قوی که میتواند رشد تومورها را مهار کند.
در این مطالعه سههفتهای، ۳۹ شرکتکننده بین ۴۰ تا ۶۵ سال که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان کولورکتال بودند، روزانه تحت نظارت پزشکان گردو مصرف کردند. در طول مطالعه، مثالهای خون، ادرار، و مدفوع شرکتکنندگان مورد بازدید قرار گرفت و در آخر نیز کولونوسکوپی انجام شد.
نتایج نشان داد سطح شاخصهای التهابی در بدن این افراد بهاختصاصی در افراد دارای اضافه وزن که توانایی بیشتری در تشکیل اورولیتین A داشتند، افت یافته است. این چنین سطوح بالاتر این ترکیب با افت پروتئینهای مرتبط با رشد تومور در بافتهای پلیپی ربط مستقیم داشت.
محققان با دقت به خطرات اندک و مزایای متعدد گردو، پیشنهاد میکنند که مصرف روزانه مقدار مقداری گردو میتواند به گفتن یک راهکار مؤثر در پیشگیری از بیماریهای سرطانی بهاختصاصی سرطانهای دستگاه گوارش مورد منفعت گیری قرار گیرد.
دسته بندی مطالب