همهچیز درمورد تب کریمه کنگو؛ بیماری خطرناک مشترک بین انسان و دام_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۸۳۰۶۷
تاریخ انتشار کردن: شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ – ۱۵:۱۵
به نقل از بهداشت نیوز، دکتر عباس ارجمند با گفتن این که این بیماری عمدتاً از طریق گزش کنه آلوده، تماس مستقیم با خون، ترشحات یا گوشت دام آلوده به انسان سرایت میکند. افزود: ویروس میتواند در دام بدون علائم خاصی وجود داشته باشد، اما در انسان علتابراز علائم شدید و خطرناک میبشود. افراد شاغل در دامداری، کشتارگاهها، کشاورزی، و حتی خانمهای خانهدار در معرض خطر بالاتری می باشند.
چطور مبتلا میشویم و علائم چیست؟
وی در جواب به این سوال راه های مهم انتقال بیماری را برشمرد و همین طور گفت: گزش کنه آلوده (بهاختصاصی کنههایی که به دامها چسبیدهاند)، تماس با خون و ترشحات دام آلوده زمان ذبح یا آمادهسازی گوشت، مصرف گوشت یا جگر نیمپز و آلوده، تماس با ترشحات بدن بیماران مبتلا (در مراکز درمانی) از روش های انتقال این بیماری است.
دکتر ارجمند در ادامه گفت: علائم بیماری طبق معمولً ۱ تا ۳ روز بعد از تماس با ویروس ظاهر میبشود و شامل: تب ناگهانی و شدید، درد عضلانی، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ و درد شکم، خونریزی از لثه، بینی یا نقاط تزریق و در موارد شدید، خونریزیهای داخلی و مرگ است.
آیا بیماری تب کریمه کنگو درمان دارد؟
این پزشک متخصص با اشاره به این که اکنون واکسن مؤثری برای انسان وجود ندارد، خاطرنشان کرد: درمان بیماری زیاد تر حمایتی است، یعنی افت علائم و کنترل عفونت با مصرف مایعات، داروهای ضد تب و در برخی موارد داروهای ضد ویروسی همانند ریباویرین.
وی یادآوری کرد: تشخیص زودهنگام و مراقبت پزشکی مناسب در افت مرگ و میر نقش کلیدی دارد. در صورت مشاهده علائم مشکوک، بهاختصاصی بعد از تماس با دام یا گزش کنه، باید سریعاً به مرکز درمانی مراجعه بشود.
پیشنهادهای مهم برای پیشگیری از تب کریمه کنگو
وی پیشنهاد هایی را نیز برای پیشگیری از تب کریمه کنگو نقل و فرمود:از خرید دام زنده و گوشت خارج از نظارت دامپزشکی خودداری کنید و تنها به مراکز مجاز و کشتارگاههای رسمی مراجعه کنید. بههیچوجه دام را در خانه یا معابر عمومی ذبح نکنید. این کار خطر جدی برای سلامت خانواده و جامعه دارد.
او گفت: زمان خرد کردن گوشت یا جگر از دستکش منفعت گیری کنید. گوشت را قبل از مصرف حداقل ۲۴ ساعت و جگر را ۴۸ ساعت در دمای یخچال (۴ درجه سانتیگراد) نگهداری کرده و حتماً بهطور کامل بپزید.
او گفت: ذبح دام را در کشتارگاه انجام دهید و از گوشت مورد تایید دامپزشکی منفعت گیری کنید، بعد از مرحله پیش سرد با پوشیدن دستکش گوشت را قطعه قطعه کنید.
دکتر ارجمند با اصرار بر این که افرادی که دام را ذبح میکنند باید از دستکش، چکمه، ماسک و لباس مناسب منفعت گیری کرده و ابزار خود را ضدعفونی کنند. خونابهها نیز باید بهطور بهداشتی دفع شوند. فرمود:از دستکاری و له کردن کنه روی بدن دام خودداری کنید. در صورت مشاهده کنه روی بدن حیوان، به دامپزشک خبر دهید.
این پزشک متخصص آموزش را مورد اصرار قرار داد و همین طور گفت: افراد به اختصاصی کودکان از جدا کردن و له کردن کنه با دست بدون حفاظت پرهیز کنند، دامداران نیز در زمان تماس با دام از لباس های رنگ روشن منفعت گیری کرده و سپس از خروج از محل نگهداری دام، لباس های خود را معاوضه کنند.
وی در آخر او گفت: مراعات این نکات میتواند از ابراز فاجعههای جبرانناپذیر برای خانواده و جامعه پیشگیری کند. سلامت خود را جدی بگیرید.
دسته بندی مطالب