سلامتی

گرفتگی بینی در فصل بهار؛ چطور راحت نفس بکشیم؟_اسپایدر


نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

کد خبر: ۲۸۲۹۵۸

تاریخ انتشار کردن: سه شنبه ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ – ۱۹:۱۳

به نقل از بهداشت نیوز، بهار با زیبایی‌های خود، برای تعداد بسیاری از افراد با گرفتگی بینی و مشکلات تنفسی همراه است. این فصل، که پر از گرده‌ها و آلرژن‌ها است، می‌تواند تنفس را دشوار کند.

در فصل بهار، طبیعت جانی مجدد می‌گیرد، اما برای برخی افراد این شکوفایی، اغاز فصلی پر از عطسه، آب‌ریزش بینی، خارش چشم و گرفتگی صداست؛ آلرژی‌های فصلی. گرده‌های گیاهان، قارچ‌ها، کپک‌ها، گردوغبار و حتی حیوانات خانگی در این ایام به عواملی تبدیل خواهد شد که می‌توانند سلامت افراد، به‌اختصاصی کودکان و بیماران عرصه‌ای را تهدید کنند.

در همین جهت، حمید زردویی، پزشک خانواده به تشریح با اهمیت ترین عوامل تشکیل حساسیت و راه‌های کنترل آن پرداخت.

وی با پافشاری بر این که آلرژی امکان پذیر به‌صورت ناگهانی و حتی بعد از سال‌ها بی‌علامتی در افراد ابراز اشکار کند، او گفت: مواد محرک یا همان آلرژن‌ها باید به‌درستی شناخته شوند، چرا که در عکس العمل به آن‌ها، هیستامین ترشح می‌بشود و علائم آلرژی ظاهر می‌بشود. از شایع‌ترین آن‌ها گرده درختان، گرده گل‌ها، و حتی موادی می باشند که ما آن‌ها را حس نمی‌کنیم؛ همانند شوره‌های بدن حیوانات خانگی. گربه‌ها به‌مراتب آلرژن‌های بیشتری نسبت به سگ‌ها تشکیل می‌کنند. افرادی که حیوان خانگی دارند و دچار علائم آلرژی می باشند، باید به جد این نوشته را بازدید کنند. بعضی اوقات نیاز است این حیوانات از فضای زندگی دور شوند.

فصل بهار، اغاز آلرژی‌های طاقت‌فرسا

زردویی این چنین کپک‌ها را از عوامل زیاد حساسیت‌زا دانست و او گفت: کپک‌ها طبق معمولً در نواحی مرطوب همانند زیرزمین‌ها، حمام‌ها، یخچال‌های دیر نظافت‌شده و گاراژها رشد می‌کنند. دیوارهای نم‌دار، کفپوش‌ها و مکان‌های تاریک و مرطوب محیطی مناسب برای رشد این قارچ‌ها می باشند.

او گفت: حتی فضولات سوسک‌ها نیز می‌توانند آلرژن‌های شدیدی تشکیل کنند. به حرف های او، برخی آلرژن‌ها همانند گرده چوب برای نجارها و گرد آرد برای نانواها کاملاً شایع می باشند.

این پزشک خانواده یادآور شد: یکی از عوامل نادیده گرفته‌شده، موجودات میکروسکوپی به نام مایت‌ها می باشند که در محیط‌های خانگی همانند بالش، فرش و مبلمان یافت خواهد شد.

وی تصریح کرد: مایت‌ها از سلول‌های مرده پوست ما تغذیه می‌کنند، دیده نمی‌شوند، اما مدفوع و باقی مانده بدن‌شان به‌شدت محرک‌اند. برای کنترل آن‌ها باید جاروبرقی با فیلتر قوی منفعت گیری کرد، ملافه‌ها را با آب گرم شست، و در موارد شدید حتی فرش یا مبلمان را معاوضه کرد. کنترل مایت‌ها زیاد دشوار است.

زردویی در ادامه به تأثیر این بیماری در کودکان اشاره کرد و افزود: در کودکان، علائم آلرژی می‌تواند جهت افت تمرکز، اختلال حافظه، تحریک‌پذیری، خستگی زودرس، و حتی کم شدن تحصیلی بشود. گرفتگی بینی در آن‌ها علتاختلال در خواب، خروپف و ابتلا به عفونت‌های مکرر گوش می‌بشود.

عوامل تشدیدکننده

به حرف های این پزشک، عواملی همانند عطرها، اسپری‌ها، دود سیگار، رطوبت، گرما، بادهای شدید و حتی مواد آرایشی همانند ناخن‌های مصنوعی و خالکوبی‌ها، می‌توانند بیماری را تشدید کنند.

او گفت: این بیماری عفونی نیست و نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارد. با مراعات نکاتی ساده همانند شست‌وشوی مجاری بینی با آب نمک، نوشیدن مایعات، و استراحت کافی، می‌توان علائم را تا حد بسیاری کنترل کرد.

زردویی درمورد منفعت گیری از درمان‌های خانگی و گیاهی، او گفت: ما هیچ مخالفتی با درمان‌های خانگی یا گیاهی نداریم، تا وقتی که این راه حلها در تعارض با درمان پزشکی نباشند. مصرف دمنوش‌هایی همانند بابونه، زنجبیل یا منفعت گیری از بخور گیاهان معطر می‌تواند به تسکین علائم پشتیبانی کند. این چنین، مکمل‌هایی همانند پروبیوتیک‌ها نیز در تحکیم سیستم ایمنی نقش دارند. اما درمان قطعی وجود ندارد؛ مادامی که فرد در معرض آلرژن‌ها باشد، بیماری هم وجود خواهد داشت.

زردویی در ادامه سخن بگویید‌های خود با اشاره به نبوده است درمان قطعی برای آلرژی، او گفت: این بیماری واقعاً درمان قطعی نداره؛ تنها کاری که می‌تونیم انجام بدیم، افت علائم هست. مصرف داروهایی همانند آنتی‌هیستامین‌ها می‌تونه سودمند باشه، اما فقط زیر نظر پزشک، متأسفانه برخی از بیماران به‌طور خودسرانه و با دوز بالا این داروها را مصرف می‌کنند که می‌تواند عوارض جدی به‌جستوجو داشته باشه؛ به‌اختصاصی برای افراد دارای سختی خون بالا.

او گفت: برخی داروها برای پیشگیری تا حدی مؤثرند، ولی باز هم باید تحت نظارت کامل پزشک منفعت گیری بشود. درمان‌های خانگی هم تا وقتی که تداخلی با داروهای مهم نداشته باشند و جهت ابراز مشکل نشوند، می‌تواند سودمند باشند.

دقت اختصاصی به کولرها و وسایل تهویه

زردویی این چنین به مسئله مهمی در خصوص محفظه کولرها، اشاره کرد و افزود: کولرها یکی از منبع های مهم تجمع آلرژن‌ها می باشند. وقتی که هوا گرم می‌شه و یک دفعه کولر روشن می‌شه، گردوغبار، کپک‌ها و مواد آلرژن در فضا پخش خواهد شد.

او گفت: پیشنهاد می‌کنم حتماً محفظه کولرها را با مواد شوینده مناسب، در فواصل منظم بشویید و تمیز نگه دارید. این کار می‌تونه در افت علائم زیاد مؤثر باشه.

زردویی در آخر، پافشاری کرد: پیشگیری و شناخت آلرژن‌ها، کلید مهم کنترل این بیماری است، این چنین برای تشخیص دقیق و درمان مؤثر، حتماً به پزشک متخصص مراجعه بشود و از درمان‌های خودسرانه پرهیز بشود.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا