سلامتی

اگر مسواک نزنید به این سرطان دچار می‌شوید_اسپایدر

[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

کد خبر: ۲۸۷۴۶۰

تاریخ انتشار کردن: دوشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۴ – ۲۲:۴۸

به نقل از بهداشت نیوز این نوشته که وجود باکتری‌ها و قارچ‌های زیان اور در دهان، افراد را در قیاس با افرادی که دهان سالم‌تری دارند در برابر بیماری‌هایی همانند سرطان صدمه‌پذیرتر می‌کند، زمان‌ها است اشکار شده است. اکنون یک بازدید تازه اشکار می‌کند کدام باکتری‌ها و قارچ‌ها علتافزایش خطر خواهد شد.

متخصصان در دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک کشف کرده‌اند که باکتری‌های زیان اور با منشاء دهانی می‌توانند از طریق بزاق به لوزالمعده منتقل شوند و خطر سرطان لوزالمعده را افزایش دهند.

دکتر «ریچارد هایز»، نویسنده همکار و کارشناس سلامت جمعیت در مجله سرطان‌شناسی انجمن پزشکی آمریکا (JAMA Oncology) نوشت: اکنون بیشتر از هر زمان فرد دیگر روشن است که مسواک زدن و نخ‌ دندان کشیدن نه‌تنها امکان پذیر به پیشگیری از بیماری‌های لثه پشتیبانی کند بلکه این چنین امکان پذیر در برابر سرطان محافظت تشکیل کند.

در این مطالعه روی ۱۲۲ هزار نفر آزمایشاتی انجام شد و سه گونه متفاوت از پاتوژن‌های دهانی مرتبط با لثه، ۲۰ باکتری دیگر و چهار قارچ را شناسایی کرد. این مطالعه در زمان هشت سال بازدید کرد که کدام باکتری‌ها و قارچ‌ها به افزایش ابراز یکی از مرگبارترین انواع سرطان منجر شدند.

متخصصان از داده‌های دو تحقیق که به زمان نزدیک به هشت سال، حالت داوطلبانی در آمریکا را پیگیری کرده می بود، منفعت گیری کردند. این تحقیقات عبارت بودند از «مطالعه هم‌گروهی‌ (کوهورت) تغذیه در مطالعه دوم پیشگیری از سرطان انجمن سرطان آمریکا» و «کارآزمایی غربالگری سرطان پروستات، ریه، روده بزرگ و راست‌روده و تخمدان».

داوطلبان مثالهای دهانی را بعد از شست‌وشو با دهان‌شویه اراعه دادند و افرادی که سرطان لوزالمعده در آن‌ها تشخیص داده شده می بود در طول پیگیری وضعیتشان، شناسایی شدند.

از بین ۱۲۲ هزار شرکت‌کننده، ۴۴۵ نفر به سرطان لوزالمعده مبتلا شدند و با ۴۴۵ نفر از داوطلبان گروه «کنترل»، یعنی شرکت‌کنندگانی که بدون سرطان باقی ماندند، قیاس شدند. در این ۸۹۰ شرکت‌کننده، میانگین سنی ۶۷ سال می بود و ۵۳.۳ درصد مرد و بقیه زن بودند.

به نقل از ایندیپندنت، نویسندگان در نتیجه‌گیری خود نوشتند: پاتوژن‌های باکتریایی دهانی مرتبط با لثه، پورفیروموناس ژنژیوالیس، یوباکتریوم نوداتوم و پی‌ میکرا (Parvimonas micra) با افزایش خطر سرطان لوزالمعده ربط داشتند.

یک بازدید در مقیاس کل باکتریوم نشان داد که هشت باکتری دهانی با افت و ۱۳ باکتری دهانی با افزایش خطر سرطان لوزالمعده مرتبطند.

یک قارچ به نام کاندیدا به‌طور خاص به‌گفتن عامل مرتبط با سرطان لوزالمعده اشکار شد.

در نتیجه، نویسندگان انها گفتند: باکتری‌ها و قارچ‌های دهانی عوامل خطر مهم برای ابراز سرطان لوزالمعده بودند.

این یافته‌ها می‌توانند در آینده به متخصصان سرطان‌شناسی امکان دهند افرادی را که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان لوزالمعده قرار دارند، شناسایی کنند و این امکان را برای اراعه‌دهندگان خدمات درمانی فراهم کنند تا یک برنامه پیشگیری شخصی‌سازی‌شده‌تر را پیش ببرند.

سرطان لوزالمعده عمدتا به این علت که زیاد تر به علت علائم زیاد مبهم در دیرهنگام تشخیص داده می‌بشود، یکی از پایین‌ترین نرخ‌های زنده‌ ماندن را در بین همه انواع سرطان دارد.

سازمان ملی خدمات سلامت بریتانیا (NHS) در وب‌سایت خود می‌گوید این علائم عبارت هستند از یرقان (زرد شدن سفیدی چشم‌ها یا پوست)، خارش پوست، تیره‌تر شدن ادرار و روشن‌تر شدن مدفوع. موارد دیگر از دست دادن اشتها یا افت وزن غیرمنتظره، افتانرژی و خستگی و دمای بدن بالا می باشند.

علائم گوارشی عبارت هستند از تهوع، اسهال یا یبوست، درد در قسمت بالایی معده و پشت که امکان پذیر زمان غذا خوردن یا دراز کشیدن بدتر و زمان خم شدن به جلو بهتر بشود و این چنین علائم سوءهاضمه همانند نفخ.

 

منبع: ایسنا

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا