سلامتی

بالاخره چه نوع نمکی مصرف کنیم؟_اسپایدر

[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

کد خبر: ۲۸۶۴۳۴

تاریخ انتشار کردن: سه شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴ – ۱۷:۱۵

به نقل از بهداشت نیوز، درگذشته افتید یکی از مشکلات مرتبط با سلامتی در ایران می بود و اولین بار انستیتو تغذیه ایران در سال ۱۳۴۸ در این عرصه بازدید‌های ابتدایی را انجام داد و مشاهده کرد افراد بسیاری در شهرهای گوناگون دچار افتید و گواتر می باشند و این کمبود، مشکلات جسمی و عوارض عصبی مهمی به جستوجو دارد.

در سال ۱۳۶۰ بیمارستان طالقانی و مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز ایران تحقیقاتی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که مشکلات افتید و گواتر جدی است. از آن سال بازدید‌های دامنه داری انجام و بالاخره در سال ۱۳۶۸ با تلاش و پیگیری های وافر مطرح یددار کردن همه نمک‌های طعامی که تشکیل خواهد شد؛ اجرا شد و ید دار شدن همه نمک های سرزمین در سال ۱۳۷۳ اجباری شد.

از زمان فراگیر شدن تشکیل و مصرف نمک یددار تا بحال نه تنها ناظر افت گواتر در جمعیت سرزمین هستیم بلکه اختلالات ناشی از افتید همانند مشکلات شنوایی و عقب افتادگی‌های ذهنی مرتبط به شدت افت یافته و منفعت هوشی کودکان به مقدار قابل توجهی افزایش یافته است.

نمک دریا ید کافی نیست

نمک دریا دارای ید کافی نیست و مصرف طویل زمان آن به علت عدم تصفیه مضراتی هم به جستوجو دارد؛ به این علت به هیچ وجه نباید نمک دریا را جانشین نمک‌های یددار کرد. وجود ید برای سنتز هورمون‌های تیروئید اهمیت اساسی دارد؛ در حقیقت غده تیروئید مصرف کننده مهم ید در بدن است و افتآن به اختلالاتی در کار تیروئید منجر می‌بشود که نمک یددار مانع از آن می‌بشود.

یقیناً در زمان بارداری حتی این مقدار ید هم تکافوی نیازهای مادر باردار را نمی‌دهد؛ به این علت زنان باردار علاوه بر مصرف متعادل نمک یددار باید از مکمل‌های حاوی ید منفعت گیری کنند.

برای نگه داری سلامتی فقط نمک‌های یددار مصرف کنید

نمک دریا و نمک‌های رنگین حاضر در بازار ید کافی را ندارد و مصرف طویل زمان آنها به‌اختصاصی در دوران بارداری جهت اختلال کارکرد تیروئید جنین شده و این اختلال می‌تواند در دوران نوزادی و کودکی خود را به طور اختلال عصبی، عقب ماندگی ذهنی و روانی و افت ضریب هوشی نشان دهد.ا

نمک دریا و نمک‌های رنگین حاضر در بازار ید کافی را ندارد و مصرف طویل زمان آنها به‌اختصاصی در دوران بارداری جهت اختلال کارکرد تیروئید جنین شده و این اختلال می‌تواند در دوران نوزادی و کودکی خود را به طور اختلال عصبی، عقب ماندگی ذهنی و روانی و افت ضریب هوشی نشان دهد. علاوه بر مشکلات ذکرشده نمک‌های دریا، دارای ناخالصی‌های بسیاری از جمله فلزات سنگین (سرب، کادمیوم و جیوه) می باشند که مصرف طویل زمان آنها صدمه‌زاست.

تا بحال هیچ انجمن و مراکز علمی داخلی و بین‌المللی به مردم پیشنهاد نکرده‌اند که مصرف نمک دریا یا نمک‌های رنگین بدون ید را جانشین نمک یددار کنند و صاحبنظران و محققان این حوزه در کشورهای گوناگون هم منفعت گیری از نمک دریا را منع کرده‌اند؛ به این علت اکیدا پیشنهاد می‌بشود مردم برای نگه داری سلامتی خود و عزیزانشان فقط نمک‌های یددار را مصرف کنند که این کار علاوه بر تامین ید مورد نیاز بدن، هیچگونه زیان و زیانی برای آنان ندارند.

یقیناً افراد دچار پرفشاری خون به‌طورکلی باید نمک کمتری منفعت گیری کنند. انجمن غدد درون ریز ایران در راستای عمل به تکالیف علمی و صنفی خویش قویا در روبه رو گزاره‌ها و پیشنهاد‌های شبه علمی و غیرعلمی فوق مبنی بر جایگزینی نمک یددار با نمک‌های دریا و رنگی موضع گرفته و از مسئولان و دست اندرکاران حوزه سلامت خواست خبر رسانی شفاف، گسترده و عمل های عملی موثر در صیانت از سلامت هموطنان را دارند.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا