تکنولوژی

مصرف نان و پاستا می‌تواند دلیلی برای افسردگی و خستگی شما باشد_اسپایدر


نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

بر پایه تحقیقات دانشمندان، مصرف نان، پاستا و دیگر فرآورده‌های غلات می‌تواند علتابراز یا تشدید علائم روانی همانند افسردگی، اضطراب و حتی اسکیزوفرنی بشود.

دانشمندان در تحقیقات بسیاری نشان داده‌ شده‌اند که مصرف برخی از خوراکی‌های محبوب روزانه می‌تواند آثار روانی منفی در برخی افراد داشته باشد. بر پایه گزارش نیویورک‌پست، متخصصان هشدار داده‌اند که برخی افراد امکان پذیر به‌طور اختصاصی در معرض خطر باشند و این خوراکی‌ها، بدون این که فهمید شوند، ذهن و روان آنها را تحت تأثیر قرار دهد.

به‌حرف های پژوهشگران، عامل مهم این خطرات گلوتن است؛ پروتئینی طبیعی که در گندم، جو و چاودار یافت می‌بشود و به غذاها ساختار و حالت کشسانی می‌دهد.

خطرات مصرف گلوتن

برای تعداد بسیاری از افراد، گلوتن بی‌خطر است، اما مطابق بازدید‌های کلینیک کلیولند، در برخی دیگر، حساسیت به گلوتن می‌تواند علتابراز علائمی همچون نفخ، اسهال، یبوست، خستگی، سردرد و درد مفاصل بشود.

در موارد شدیدتر، این حساسیت می‌تواند به بیماری سلیاک تبدیل بشود؛ یک اختلال خودایمنی که در آن بدن گلوتن را به‌گفتن یک تهدید برداشت و به آن دعوا می‌کند. این عکس العمل ایمنی علتالتهاب و صدمه به روده کوچک می‌بشود، اما آثار آن فقط به دستگاه گوارش محدود نیست.

پاستا

دکتر «امرن مایر»، متخصص گوارش و عصب‌شناس، در گفتگو با Psychology Today می‌گوید:

«التهابی که در روده اغاز می‌بشود، فقط در روده باقی نمی‌ماند؛ این التهاب می‌تواند بر مغز هم تاثییر منفی بگذارد. هنگامی سلول‌های ایمنی فعال خواهد شد، از طریق عصب واگ به مغز مطلب می‌فرستند که می‌تواند علتابراز خستگی و علائم همانند افسردگی بشود.»

ابراز افسردگی با خوردن گلوتن

در کودکان، این حالت امکان پذیر به‌صورت تحریک‌پذیری یا علائمی همانند ADHD ظاهر بشود. در بزرگسالان، می‌تواند به شکل اختلالات خلقی یا بیماری‌های روانی جدی‌تر ابراز کند.

برای مثال در او گفت و گو افسردگی، درحالی‌که مطابق آمار نزدیک به ۸ درصد از مردم در دوره‌ای از زندگی خود به افسردگی اساسی مبتلا خواهد شد، مطالعات نشان خواهند داد که این نرخ در بیماران مبتلا به سلیاک می‌تواند به ۳۰ درصد هم برسد.

بیماری سلیاک این چنین با افزایش خطر ابتلا به اضطراب و حتی اسکیزوفرنی مرتبط است. در یک مطالعه، اشکار شده افرادی که سلیاک دارند، سه برابر زیاد تر از دیگران در معرض ابتلا به اسکیزوفرنی می باشند.

علاوه‌بر التهاب، تحقیقات دیگر نشان خواهند داد که صدمه به دیواره روده که بر تاثییر حساسیت به گلوتن تشکیل می‌بشود، می‌تواند در ابراز این اختلالات روانی نقش داشته باشد. این صدمه در ادامه می‌تواند مانع جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی الزامی برای کارکرد مغز بشود. افتهر یک از این عناصر می‌تواند علتابراز علائم روانی مختلفی بشود.

این چنین دانشمندان فهمید شده‌اند که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی زیاد تر دارای سطوح بالای آنتی‌بادی‌های مرتبط با حساسیت به گلوتن می باشند که این نوشته ربط احتمالی بین این دو حالت را مشخص می کند. مطالعه‌ای دیگر نیز نشان داده مادرانی که سطح بالایی از این آنتی‌بادی‌ها دارند، خطر ابراز روان‌پریشی در فرزندان آنها امکان پذیر زیاد تر باشد.

رژیم غذایی بدون گلوتن برای مقابله با افسردگی؟

با وجود این تحقیقات، سؤالی که وجود دارد این است که آیا رژیم غذایی بدون گلوتن می‌تواند پشتیبانی کند؟ در جواب، برخی مطالعات نشان داده‌اند که رژیم غذایی بدون گلوتن می‌تواند علائم اضطراب، افسردگی و عوارض عصبی را در مبتلایان به سلیاک یا حساسیت به گلوتن افت دهد.

پاستا

برای مثال، در یک آزمایش، شرکت‌کنندگانی که به سلیاک مبتلا بودند، بعد از یک سال پیروی از رژیم بدون گلوتن، افت چشمگیری در سطح اضطراب را گزارش کردند. بااین‌حال، برخی از مطالعات دیگر هیچ بهبود قابل‌توجهی را نشان نداده‌اند و در برخی موارد، سطح اضطراب حتی بعد از حذف گلوتن نیز بالا باقی مانده است.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا