سلامتی

چرا ایرانی ها به این بیماری های کشنده مبتلا می شوند؟/ شایع ترین نوع این بیماری ها در زنان و مردان_اسپایدر

[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

کد خبر: ۲۸۵۸۳۱

تاریخ انتشار کردن: پنجشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۴ – ۱۸:۱۲

به نقل از بهداشت نیوز، سالانه بیشتر از ۱۳۰ هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا خواهد شد و ۸۰ هزار نفر به این علت جان خود را از دست خواهند داد. مطابق گزارش‌های رسمی، در مردهای ایرانی سرطان‌های معده، پروستات و روده بزرگ و در زنان سرطان‌های پستان، معده و روده بزرگ بیشترین شیوع را دارند.

ابراز سرطان به علت پیر شدن جوامع و نیز تغییرات سبک زندگی در اکثر کشورهای دنیا ازجمله ایران در حال افزایش است و کارشناسان می‌گویند این آمار در سرزمین به زودی به ۱۶۰ هزار مورد در سال می‌رسد. بر پایه مطالعه انستیتو کَنسر ایران، سالانه نزدیک به ۳۴ درصد از سرطان‌ها شامل تقریبا ۴۰ هزار بیمار قابل پیشگیری است. به شرط آن که عوامل خطر را بشناسیم و از آنها دوری کنیم.

بزرگ‌ترین متهمان ابراز سرطان‌ در ایران

مطابق مطالعات انجام‌شده در سرزمین، سیگار بیشترین سهم ابراز سرطان در سرزمین را دارد. این چنین با افزایش ترویج مصرف قلیان و سیگار در بین زنان جوان در یک دهه تازه، نگرانی مهمی نسبت به افزایش بار ناشی از سرطان در زن‌ها وجود دارد. غیر از سیگار، ماده مخدر تریاک مصرف بالایی در سرزمین دارد که به حرف های متخصصان، این مخدر، یکی از ریسک‌فاکتورهای ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش است.

نتایج یک مطرح تحقیقاتی تازه در دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص می کند مصرف تریاک به گفتن سومین عامل ابتلا به سرطان در ایران، ربط تنگاتنگی با ابراز سرطان‌های دستگاه گوارش شناخته شده است. گزارش‌ها حاکی است حداقل ۱۰ درصد ایرانی‌های بالای ۴۰ سال به طور تفننی، تفریحی یا مستمر تریاک مصرف می‌کنند. موضوعی که به تنهایی می‌تواند آمار ابتلا به سرطان را در سرزمین افزایش دهد. اکنون تریاک، پرمصرف‌ترین ماده مخدر در بین مصرف‌کنندگان در ایران است و سپس از آن شیشه و گل قرار دارند.

دکتر رضا ملک‌زاده، استاد ممتاز بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران چندی پیش درمورد ربط بیماری‌ها و مرگ‌ها با مصرف طویل‌زمان تریاک او گفت: «نتایج یک مطالعه داخلی نشان داده که مصرف مستمر تریاک، خطر مرگ بر تاثییر بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان‌ها و بیماری‌های تنفسی را تا ۸۶ درصد افزایش می‌دهد. این چنین بر پایه شواهد قوی علمی، مصرف تریاک می‌تواند تبدیل ابراز ۶ نوع سرطان بشود.»

ربط مصرف تریاک با ابتلا به سرطان‌ها

احتمالا سوال کنید تریاک چطور و چرا تبدیل ابراز سرطان می‌بشود. حقیقت این است که مواد مخدر از طریق اختلال در کارکرد سیستم ایمنی و نیز نواحی عروقی، خطر ابراز تومورها و عرصه ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد و در ارگان‌های گوناگون بدن تاثیرگذار است. به حرف های پژوهشگران، تریاک از سیگار هم سرطان‌زاتر است. شانس سکته قلبی و مغزی در افرادی که تریاک را به زمان طویل مصرف می‌کنند، ۲ برابر دیگران است . حقیقت دیگر این است که مصرف تریاک در مرگ به علت سیروز کبدی تاثییر ثابت‌شده‌ای دارد. موضوعی که زیاد از مردم نمی‌دانند و تنها با رفتارهای اضطراب یا از سر کنجکاوی یا با این توهم که تریاک نقش موثری در از بین بردن افسردگی و بیماری‌های جسمی دارد، به سراغ آن می‌روال.

دکتر ایرج خسرونیا، فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد و رئیس جامعه متخصصین داخلی سرزمین هم در این ربط می‌گوید: «تحقیقاتی که به تازگی در ایران – به خصوص در شمال ایران – و دنیا انجام شده، نشان داده که مقدار ابتلا به سرطان در افرادی که تریاک مصرف می‌کنند، زیاد زیاد تر از ابتلای افرادی است که این ماده مخدر را مصرف نمی‌کنند.»

این فوق تخصص بیماری‌های گوارش می‌گوید: «متأسفانه تبلیغات سوء علتشده که زیاد‌ها باور داشته باشند اگر تریاک مصرف کنند، بیمار نمی‌شوند – موضوعی که در دوره پاندمی کرونا زیاد شایع شد – یا این که پیر نمی‌شوند یا سرطان نمی‌گیرند. در حالی که حقیقت کاملاً برعکس است. ترکیبات حاضر در تریاک سپس از ورود به دستگاه گوارش می‌توانند علتتحریک و صدمه جداره مری شده و عرصه‌ساز سرطان مری شوند. از طرف دیگر، دود ناشی از مصرف تریاک حاوی مواد سرطان‌زا است و می‌تواند خطر ابتلا به سرطان ریه و حنجره را به جستوجو داشته باشد. این چنین مصرف تریاک، محیط معده را برای رشد و تکثیر میکروب هلیکوباکتر پیلوری آماده می‌کند؛ میکروبی که نقش اثبات‌شده‌ای در ابراز سرطان معده دارد.»

به خودتان تکانی دهید

اضافه‌وزن، رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت بدنی دیگر عوامل خطری می باشند که سپس از مصرف دخانیات علتحدود ۱۰ درصد از موارد ابراز سرطان‌ها در ایران می باشند. فست‌فودها حاوی سطوح بالایی از قند، نمک، کالری، چربی و حتی برخی از اجزای سرطان‌زا همانند نیتریت‌ها و نیترات‌ها می باشند که خطر ابراز سرطان را افزایش خواهند داد.

این چنین مصرف کمتر سبزیجات و میوه‌جات، تغییرات سبک زندگی و کم‌تحرکی تبدیل افزایش دیدنی شیوع چاقی و اضافه‌وزن در ایران شده است که یک عامل خطر مهم سرطان شناخته می‌بشود. چاقی به تنهایی با سرطان پستان و سرطان‌های مری، پانکراس، روده بزرگ، آندومتر و کلیه‌ها مرتبط است. این در حالی است که به حرف های کارشناسان ایرانی، بیشتر از ۹۰ درصد ایرانی‌ها تحرک ندارند و به نوع رژیم غذایی خود نیز اهمیتی نمی‌دهند.

ویروس‌ها را دست‌کم نگیرید

محققان اصرار دارند که در ابراز و افزایش آمار سرطان‌ها نباید از نقش عوامل عفونی نیز غافل شد. مطالعات می‌گویند مسئول ۱۵ درصد از موارد تازه سرطان در سراسر جهان، عوامل عفونی و ویروس‌ها می باشند. ویروس‌هایی همانند هلیکوباکترپیلوری که عامل سرطان معده شناخته می‌بشود، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) که عامل سرطان دهانه رحم و سرو گردن است و ویروس هپاتیت (به‌خصوص انواع B و C) که عامل ابتلا به سرطان کبد است.

نقش آلاینده‌ها در ابراز سرطان‌ها

درضمن تاثییر آلودگی هوا و آلاینده‌های صنعتی را نیز در ابراز سرطان‌ها نباید از یاد برد. آلودگی هوا و آلاینده‌هایی همانند ذرات ریز (PM۲.۵)، فلزات سنگین و ترکیبات شیمیایی سرطان‌زا می باشند. این مواد با صدمه زدن به DNA و تشکیل التهاب مزمن عرصه ابراز سرطان‌هایی همانند ریه (شایع‌ترین)، حلق و حنجره، مثانه و کبد و خون را فراهم می‌کنند.

منبع: همشهری آنلاین

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا