تکنولوژی

اجاره گذرنامه؛ ترفند قاچاقچیان برای سوءاستفاده از بلاتکلیفی واردات تجاری آیفون_اسپایدر


نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

«ابهام در چگونگی واردات تولیدات شرکت اپل به ایران» موضوعی است که با از بین بردن ممنوعیت رجیستری سری‌های تازه تلفنهای آیفون نقل شد اما این همه ماجرا نیست؛ چون به‌ نظر می‌رسد قاچاقچیان داخل بازی با قوانین واردات شده‌اند به‌طوری‌که گذرنامه مسافران در فرودگاه‌ها به ابزاری برای ثبت تلفنهای قاچاق تبدیل شده است.

آن‌طور که «تجارت‌نیوز» گزارش کرده است، با گذشت نزدیک به ۲ ماه از آزادسازی واردات و رجیستری تلفنهای آیفون هم چنان ابهام‌هایی درمورد اجرای این قانون به‌اختصاصی در رویه تجاری وجود دارد. در این بین، کارشناسان این حوزه هم می‌گویند: «باتوجه‌به این ابهام‌ها هم چنان واردات از رویه مسافری نسبت به رویه بازرگانی صرفه بیشتری دارد و حتی آزادسازی رجیستری از سوءاستفاده قاچاقچیان و سوداگران نکاسته است.»

اجاره گذرنامه‌ به‌ازای پرداخت مبلغ

مطابق قانون، مسافران که با پرواز خارجی داخل ایران خواهد شد، هر سال می‌توانند یک گوشی تلفن‌همراه به‌ نام خودشان ثبت کنند. گرچه این قانون برای تسهیل شرایط واردات موبایل به‌صورت فردی وضع شده و جزو قوانین تسهیلگر به حساب می‌آید، باتوجه‌به سختی‌ها و محدودیت‌های واردات گوشی از رویه تجاری و بازرگانی قاچاقچیان تلاش دارند قاچاق گوشی را در قالب قانونی انجام بدهند. این افراد سودجو در فرودگاه‌ها به مسافران نظر خواهند داد گذرنامه‌‌هایشان را در ازای دریافت مبلغی اجاره دهند. سپس از این گذرنامه‌ها برای ثبت تلفنهای قاچاق منفعت گیری می‌کنند.

ادامه مطلب
نقد فیلم ویلای ساحلی - یک کمدی آبرومند

ازآنجاکه کنترل دقیقی بر این رویه وجود ندارد، برخی واردکنندگان قیمت گوشی را کمتر از قیمت واقعی آن اظهار می‌کنند تا حقوق ورودی کمتری بپردازند؛ درنتیجه تلفنهای قاچاق راحت‌تر داخل بازار خواهد شد و در سوی روبه رو با قیمت مهم به‌ دست مصرف‌کنندگان نهایی می‌رسند.

رویه تجاری واردات تلفنهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ باز بشود

دبیر کنگره زیست‌بوم موبایل ایران درمورد سوءاستفاده از واردات رویه مسافری می‌گوید: «از وقتی که تغییرات در سیستم رجیستری اجرا شد، این چنین چالشی پیش آمد. درحالی‌که پیش از ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ این قضیه به حداقل رسیده می بود. متأسفانه از وقتی که واردات تلفنهای آیفون ۱۴، ۱۵ و ۱۶ ممنوع اظهار شد، قاچاق این تلفنها هم افزایش یافت.»

ادامه مطلب
تعداد مرگ‌و‌میرهای ناشی از گرما تا سال 2050 پنج برابر زیاد تر می‌بشود

«محمدرضا عالیان» می‌افزاید: «بعد از مطرح از بین بردن ممنوعیت، هم چنان بلاتکلیفی در رویه بازرگانی واردات این مدل‌ها وجود دارد. همین امر علتشده واردات از رویه مسافری هم چنان به‌صرفه باشد و سودجویان از این فضا سوءاستفاده کنند.»

او معتقد است: «قضیه مهم وقتی حل می‌بشود که رویه تجاری برای واردات تلفنهای آیفون ۱۴، ۱۵ و ۱۶ باز بشود. دراین‌صورت، صرفه اقتصادی واردات از رویه مسافری از بین می‌رود و قاچاق نیز افت می‌یابد.»

این فعال صنفی با اشاره به بلاتکلیفی رجیستری آیفون‌های تجاری ۱۴ به بالا، توضیح می‌دهد: «حتی برای تلفنهایی که پیش از ۹ آبان داخل سرزمین شده‌اند، تعیین تکلیف نشده است. این قضیه باید هرچه سریع تر و پیش از آخر سال، حل بشود. با اشکار شدن حالت رویه بازرگانی، سوءاستفاده از رویه مسافری نیز به‌طور قابل‌توجهی افت می‌یابد.»

ادامه مطلب
معارفه 5 نمایندگی مهم شرکت هایک ویژن در خاورمیانه

ارز تک‌نرخی پیش‌عرصه ارامش بازار موبایل

عالیان به نوشته تنش‌های ارزی و تأثیر آن بر بازار موبایل هم اشاره می‌کند و می‌گوید: «این روزها تنش‌های ارزی نیز بر حالت مبهم بازار تأثیر گذاشته است. قیمت ارز نیمایی به بازار آزاد نزدیک شده و گمان تک‌نرخی شدن ارز وجود دارد. این تغییرات می‌تواند عرصه‌ساز باز شدن رویه بازرگانی باشد. اگر این اتفاق رخ دهد، طی یک هفته مردم ناظر تثبیت قیمت تلفنهای آیفون ۱۴، ۱۵ و ۱۶ در بازار خواهند می بود. درنتیجه، سوءاستفاده از رویه مسافری از بین می‌رود و دغدغه قاچاق نیز کمتر خواهد شد.»

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا