اسپیس ایکس برای منفعت گیری مجدد از بوستر استارشیپ آماده میشود_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
اسپیسایکس تا بحال ۸ بار موشک غولپیکر «استارشیپ» را پرتاب کرده و ۳ بار توانسته بوستر سوپر هوی (Super Heavy) را با منفعت گیری از بازوهای مکانیکی عظیم «مکازیلا» (Mechazilla) در هوا شکار کند. بوستر استارشیپ اکنون آماده قدمهای بعدی برای دستیابی به پرتاب، فرود و منفعت گیری مجدد است.
آزمایشهای پیش از پرواز بوستر سوپر هوی استارشیپ
در پستی که اخیراً در شبکه اجتماعی ایکس انتشار شد، اسپیسایکس خبرداد آماده پرتاب یک بوستر سوپر هوی میبشود که پیشتر نیز پرواز کرده است. این بوستر ۱۶ ژانویه در هفتمین پرواز آزمایشی موشک به فضا پرتاب و بازیابی شده می بود و به حرف های این شرکت، ۲۹ مورد از ۳۳ موتور رپتور آن در پرواز آزمایش شدهاند.

اسپیسایکس پیش از پرواز نهم، آزمایش احتراق ایستا (Static Fire) را روی این بوستر انجام داده است. به نقل از خبرنگار آرس تکنیکا، این نخستین بار است که بوستر سوپر هوی که پیشتر تا مرز فضا پرواز کرده، مجدد آزمایش میبشود. این بوستر که با نام «Booster 14» شناخته میبشود، قرار است در پرواز آزمایشی بعدی استارشیپ مجدد به فضا برود. درصورت پیروزی، این پرواز نخستین موردی خواهد می بود که بوستر سوپر هوی مجدد به پرواز درمیآید. یقیناً اسپیسایکس تا این مدت تاریخ پرتاب بعدی استارشیپ را اظهار نکرده است.
چالشها و مشکلات مرحله بالایی استارشیپ
اسپیسایکس پیشرفتهای چشمگیری در گسترش بوستر سوپر هوی که ۷۱ متر ارتفاع دارد، به دست آورده و توانسته در ۳ مورد از ۴ تلاش، آن را با پیروزی روی هوا بگیرد. این پیروزی برای مرحله بالایی موشک تکرار نشده؛ چون در ۲ پرواز آزمایشی تازه با مشکلات فنی پیدرپی دچار بوده است.

ژانویه، در پرواز هفتم، موتور مرحله بالایی استارشیپ دچار نقص شد که جهت خاموشی زودهنگام آن و درنهایت، متلاشیشدنش شد. قطعات موشک سپس بر فراز جزایر «ترکس» و «کایکوس» در دریای کارائیب فروریختند. کمتر از ۲ ماه سپس، مرحله بالایی در پرواز هشتم با مشکل بزرگ فرد دیگر مواجه شد و بعد از چرخش غیرقابلکنترل، لحظاتی بعد از پرتاب از هم پاشید. در هر ۲ پرواز، قرار می بود این قسمت از موشک نزدیک به یک ساعت بعد از پرتاب، بهنرمی در آبهای ساحلی غرب استرالیا فرود بیاید.
قرار است استارشیپ کامل قابلمنفعت گیری مجدد باشد؛ یعنی هم بوستر سوپر هوی هم مرحله بالایی که با نام شیپ شناخته میبشود، باید سالم بمانند و مجدد به کار گرفته شوند. تا بحال روال پیشرفت برای بوستر امیدوارکننده بوده است.
دسته بندی مطالب