جواب ایمنی به پروتئین، عامل ابتلا به پارکینسون_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۷۹۶۰۱
تاریخ انتشار کردن: شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ – ۰۷:۴۲
به نقل از بهداشت نیوز، بیماری پارکینسون، اختلال حرکتی مزمن، پیشرونده و دومین بیماری شایع تخریبکننده سیستم عصبی در جهان شمرده میبشود که نزدیک به ۴ تا ۶ میلیون نفر در سراسر جهان را دچار کرده است. این بیماری با شیوع ۰.۴ تا ۱.۹ درصدی سریعترین رشد شیوع بین اختلالات نورولوژیک در جهان را دارد و پیشبینی میبشود، در سال ۲۰۴۰ نزدیک به ۱۲ میلیون نفر در سراسر دنیا دچار این بیماری شوند که عوامل ژنتیکی و محیطی تاثیرگذار بر پیر شدن مغز از علل این بیماری است.
در مقاله «بازدید یافتههای تازه در عرصه ژنهای مرتبط با بیماری پارکینسون»، نوشته فاطمه قلیزاده و اراعه شده در سومین همایش بینالمللی زیستشناسی و علوم آزمایشگاهی آمده است، نزدیک به ۵ تا ۱۰ درصد از موارد ابتلا به بیماری پارکینسون با علل ژنتیکی مرتبط با ژنهای شناخته شده این بیماری توضیح داده خواهد شد. با پیشرفت در آزمایشهای ژنتیکی و فناوریهای پرتوان، در سالهای جاری، ژنهای حساس مرتبط با بیماری پارکینسون بیشتری شناسایی شدهاند یقیناً بازدید جامع مکانیسمهای بیماریزایی و نقشهای فیزیولوژیکی این ژنها تا این مدت کامل انجام نشده است.
اکنون دانشمندان شواهد فزایندهای شناسایی کردند که مشخص می کند خودایمنی در اغاز بیماری پارکینسون نقش دارد. یافتههای آنان که در مجله تحقیقات بالینی منتشرشده است، مشخص می کند، PINK۱ برخی از سلولهای مغز را برای دعوا به سلولهای ایمنی اشکار میکند؛ PINK۱، «کیناز یک» ناشی از PTEN یک سرین/ترئونین-پروتئین میتوکندری است و فکر میبشود که از سلولها در برابر اختلال کارکرد میتوکندری ناشی از استرس محافظت میکند.
محقق ارشد این پژوهش میگوید: نتایج این تحقیق به ما امکان میدهد، نقش سیستم ایمنی در بیماری پارکینسون را بهتر فهمیدن کنیم؛ PINK۱ به معنی صدمه نیست بلکه این پروتئین به سلولهای مغز پشتیبانی میکند تا میتوکندریهای(ساختارهای سلولی که انرژی سلول را تامین میکنند) خود را تنظیم کنند.
محققان دریافتند، برخی از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون دارای سلولهای تی «T» می باشند که به نادرست PINK۱ را بهگفتن علامت خطر میبینند. این سلولهای تی امکان پذیر سلولهای مغزی را مقصد قرار دهند که PINK۱ را گفتن میکنند و به التهاب و مرگ سلولهای مغزی پشتیبانی کنند.
نتایج تحقیقات تازه منتشرشده در سایت مدیکال امکان پذیر به توضیح این که چرا بیماری پارکینسون در مردان نزدیک به دو برابر زنان است پشتیبانی کند؛ گروه تحقیقاتی دریافت که مردان مبتلا به بیماری پارکینسون در قیاس با شرکتکنندگان سالم مرد، افزایش ۶ برابری در سلولهای تی اختصاصی PINK۱ داشتند. زنان مبتلا به بیماری پارکینسون تنها ۰.۷ برابر افزایش سلولهای تی اختصاصی PINK۱ را در قیاس با شرکتکنندگان سالم زن نشان دادند.
محققان اظهار کردند: تفاوتهای جنسی در جوابهای سلولهای تی زیاد زیاد دیدنی می بود. این جواب ایمنی امکان پذیر یکی از مولفههای علت تفاوت جنسیتی در بیماری پارکینسون باشد که ما ناظر آن هستیم.
به حرف های سرپرست گروه تحقیقاتی، این سلولهای تی مقصدگذاری PINK۱ امکان پذیر بهگفتن نشانگر زیستی بیماری پارکینسون مورد قیمت باشند و امکان تشخیص زودهنگام را در بیمارانی که در معرض خطر ابتلا به بیماری تخریبکننده سیستم عصبی می باشند، فراهم کند. بازدید جواب سلولهای تی به PINK۱ این چنین امکان پذیر به گسترش درمانهای تازه بیماری پارکینسون پشتیبانی کند.
اکنون که میدانیم چرا سلولها در مغز مقصد قرار میگیرند، میتوانیم بهطور بالقوه درمانی برای مسدود کردن این سلولهای تی تشکیل کنیم. PINK۱، تنها مقصد مهم سلول تی یا «آنتیژن» در بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون نیست. نتایج تحقیقات قبلی نشان داد، تعداد بسیاری از بیماران مبتلا به پارکینسون دارای سلولهای تی می باشند که پروتئینی بهنام آلفا سینوکلئین را مقصد قرار خواهند داد. این جواب سلول تی با التهاب در مغز و اغاز بیماری پارکینسون مرتبط می بود.
اما همه بیماران پارکینسون این جواب سلول تی را به آلفا سینوکلئین نشان نمیدهند، به این علت محققان جستجوی خود را برای آنتیژنهای فرد دیگر که احتمالا جوابهای زیان اور سلول تی خود واکنشی را در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون تشکیل کنند، گسترش دادند.
نتایج تحقیقات تازه مشخص می کند که PINK۱ یکی از این آنتیژنها است، اما تلاش محققان در همین جا متوقف نمیبشود و آنان بهتازگی بازدید کاملتری از چگونگی اغاز پارکینسون را اغاز کردهاند.
پژوهشگران خاطرنشان کردند: ملزوم است تجزیهوتحلیل جهانی از پیشرفت بیماری و تفاوتهای جنسی را با در نظر گرفتن همه آنتیژنهای گوناگون، شدت بیماری و زمان اغاز بیماری گسترش دهیم.
دسته بندی مطالب