خطرناکترین نوشیدنیها برای مصرف قرصها

به نقل از بهداشت نیوز، باید بدانید که هر نوشیدنی فرد دیگر به جز آب به علت داشتن برخی خواص امکان پذیر با مواد راه اندازی دهنده دارو در تداخل بوده و اثرگذاری دارو را افت دهد.
خطرناکترین نوشیدنیهایی که امکان پذیر برای منفعت گیری از برخی داروهای خاص انتخاب کنید شامل موارد زیر است:
آب گریپ فروت: آب گریپ فروت بر روی ۵۰ نوع داروی گوناگون (از جمله داروھای استاتین) تاثییر منفی میگذارد. با دقت به این که تاثییر این آب میوه مرکباتی، بیشتر از ۲۴ ساعت در بدن باقی میماند، تحول زمان مصرف دارو نمیتواند مشکل را رفع کند و فرد باید صبر کند تا بیشتر از ۲۴ ساعت از زمان مصرف آب گریپ فروت بگذرد و سپس دارو را مصرف کند و یا این که باید از نوشیدن آب گریپ فروت خودداری کند.
آب انار: در آب انار آنزیمی وجود دارد که علتشکسته شدن تعداد بسیاری از داروھای ضد سختی خون میبشود.
شیر: شیرسویا و اسموتیهای حاوی شیر: کلسیم با داروهای تیروئید تداخل تشکیل میکند. باید حداقل ۴ ساعت از وقتی که داروی تیروئید خوردهاید، صبر کنید و سپس میتوانید نوشیدنی حاوی کلسیم (همانند شیر) بنوشید.
کافئین: (قهوه، چای سبز و نوشیدنیهای انرژیزا): مصرف کافئین همراه با داروهای محرک، میتواند تهدید جدی برای سلامتی محسوب بشود. برای مثال، اگر از داروی افدرین، آسم و آمفتامین منفعت گیری بشود و همزمان نوشیدنی حاوی کافئین مصرف بشود، برای سلامتی فرد خطرناک است.
نوشیدنیهای ورزشی: پتاسیم حاضر در نوشیدنیهای ورزشی، در صورت مصرف همزمان نوشیدنی با برخی از داروهای قلبی یا داروهای ضد فشارخون، میتواند خطرناک باشد.
چای سبز: چای سبز و نیز دیگر خوراکیهای حاوی ویتامین K همانند بروکلی و کلم پیچ را نباید با داروهای رقیق کننده خون همانند کومارین یا وارفارین مصرف کرد، چون اثردهی آنها به شدت افت مییابد.
دوغ: دوغ هم اثراتی شبیه شیر دارد؛ به این علت منفعت گیری از آن هم با دارو پیشنهاد نمیبشود. این نوشیدنی نیز حاوی کلسیم است که برخی داروها با اتصال به آن از جذب کلسیم جلوگیری میکند؛ بعد به طور کلی آب گزینه بهتری برای خوردن قرصها نسبت به دیگر نوشیدنیها است.