تکنولوژی

رابط مغز-کامپیوتر به بازمانده سکته مغزی بعد از ۱۸ سال امکان سخن بگویید کردن داد_اسپایدر


نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

پژوهشگران یک رابط مغز-کامپیوتر گسترش داده‌اند که می‌تواند افکار فرد را در رابطه گفتار به کلمات تبدیل کند. این فناوری در یک آزمایش روی یک زن ۴۷ ساله که به علت سکته مغزی به زمان ۱۸ سال قادر به سخن بگویید نبوده است، مورد منفعت گیری قرار گرفت.

در این آزمایش، پزشکان دستگاه را در مغز بیمار پیوند زدند و این دستگاه توانست تصمیم او برای سخن بگویید کردن را به جملات روان تبدیل کند. محققان امیدوارند که این فناوری بتواند در آینده به افرادی که قادر به سخن بگویید نیستند، پشتیبانی کند.

اگرچه این تکنولوژی تا این مدت در مرحله آزمایش است، اما پژوهشگران آن را یک پیشرفت مهم در عرصه رابط‌های مغز-کامپیوتر می‌دانند که می‌تواند آینده‌ای امیدوارکننده برای برگشت دادن توانایی گفتار به افرادی که از آن محروم می باشند، به ارمغان آورد.

ادامه مطلب
OpenAI روی ابزاری برای تشخیص تصاویر ساخت هوش مصنوعی کار می‌کند

دانشمندان تیم تحقیقاتی در کالیفرنیا اخیراً رابط مغز و کامپیوتری را گسترش داده‌اند که امکان تبدیل زنده افکار به گفتار را فراهم می‌کند. با این رابط می‌توان هرچه که به آن فکر می‌کنید را در لحظه روی کاغذ آورده و سخن بگویید کنید. این چنین فناوری جذابی می‌تواند امیدی تازه برای بیماران دچار اختلال تکلم باشد که دچار سکته مغزی شده‌اند یا به هرعلتی، این ویژگی را از دست داده‌اند.

آخرین مطالب
ادامه مطلب
با تعامل زیاد تر با راوی فیدیبو می‌توانید با لحن و صدای محبوب خود کتاب بشنوید

با این فناوری، اختلال تکلم دور زده می‌بشود

brain implant1.jpg

بر پایه گزارشات تازه، مطالعه‌ای تازه در عرصه تبدیل افکار به گفتار انجام شده است. این مطالعه در راستای توان‌بخشی برای سخن بگویید به بیماران دچار اختلال تکلم، دانشمندان را به اختراع یک رابط BCI رسانده که توان سخن‌گفتن را به بیماران اعطا می‌کند. این دستگاه روی زنی ۴۷ ساله آزمایش شده که عوارض ناشی از سکته مغزی، توانایی سخن بگویید کردن را به‌زمان ۱۸ سال از دست داده می بود. پزشکان در پروسه عمل جراحی، این رابط را در مغز او کاشتند.

دلنشین این‌که کارکرد این رابط کاملاً دقیق و پایدار بوده است. انگارً بیمار با منفعت گیری از این کاشت مغزی، توانسته جملات خود را روان و بدون نقص گفتن کند. پیش‌تر رابط‌های شبیه که با این چنین هدفی طراحی شده بودند، تأخیر قابل‌توجهی داشتند و همین امر، فرایند مکالمه را خسته‌کننده و شگفت نمود می‌داد؛ اما به‌نظر می‌رسد این رابط تا حد بسیاری این مشکل را رفع کند. با زمان پردازش ۸۰ میلی‌ثانیه‌ای کلمات، این تأخیر عملاً به‌چشم نخواهد آمد.

ادامه مطلب
چربی شکم علت مهم دردهای مزمن در بدن است_اسپایدر

با فراهم آوردن امکان سخن بگویید کردن برای این خانم، نوعی مدل هوش مصنوعی نیز آموزش داده شد تا در سخن بگویید کردن به او پشتیبانی کند. این مدل که یک مولد صدا محسوب می‌بشود، با دریافت گزارش فعالیت‌های عصبی از الکترودهای داخل مغز او، می‌تواند کلماتش را به‌صورت آشکار گفتن کند. دلنشین این‌که مدل هوش مصنوعی مذکور با صدای همان زن آموزش داده شده تا حس طبیعی‌تری داشته باشد.

این رابط مغز و کامپیوتر فعلاً در مرحله گسترش قرار دارد؛ اما در صورت ادامه پیروزی در آزمایش‌ها و تأمین بودجه برای تشکیل زیاد، به گمان زیادً بیماران دچار اختلال تکلم بتوانند در آینده به‌راحتی سخن بگویید کنند. پیش‌بینی می‌بشود این فناوری تا دهه آینده در دسترس بیماران نیازمند قرار بگیرد.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا