غذاهایی که سختی خون را پایین میآورد و سلامت قلب را ضمانت میکند_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۶۷۰۴۵
تاریخ انتشار کردن: جمعه ۲۶ مرداد ۱۴۰۳ – ۲۰:۲۴
به نقل از بهداشت نیوز نتایج کارآزمایی نشان داد افرادی که دو تا چهار فنجان میوه و سبزیجات را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کردند با افت سختی خون و افت خطر بیماری قلبی و این چنین بهبود سلامت کلیه روبه رو بودند.
«مانیندر کاهلون»، سرپرست تیم تحقیق و دانشیار دانشگاه تگزاس، او گفت: «این کار از پیشنهاد ما مبنی بر این که میوهها و سبزیجات باید درمان بنیادی برای بیماران مبتلا به سختی خون بالا باشد، حمایتمیکند، چون ما به هر سه مقصد سلامت کلیه، افت سختی خون و افت خطر بیماریهای قلبی عروقی با میوهها و سبزیجات دست مییابیم.»
به حرف های محققان، پزشکان ابتدا باید از مردم بخواهند که میوهها و سبزیجات بیشتری قبل از اغاز مصرف داروهای سختی خون مصرف کنند.
دکتر «دونالد وسون»، محقق ارشد و پروفسور پزشکی داخلی دانشگاه تگزاس، گفت: «مداخلات غذایی برای مدیریت بیماری مزمن زیاد تر پیشنهاد نمیشوند و حتی کمتر اجرا خواهد شد، چون چالشهای بسیاری برای ناچار کردن بیماران به اجرای آنها وجود دارد. با این وجود، آنها مؤثر می باشند و از کلیه و قلب و عروق محافظت میکنند.»
وسون در ادامه افزود: «ما باید کوششهای خود را برای گنجاندن آنها در مدیریت بیمار افزایش دهیم و به طور گستردهتر، رژیمهای غذایی سالم را برای جمعیتهایی که در معرض خطر ابتلاء به بیماریهای کلیوی و قلبی عروقی می باشند قابل دسترستر کنیم.»
وسون او گفت: «این کارآزمایی بالینی بر پایه مطالعات قبلی انجام شده است که مشخص می کند رژیمهای غذایی سرشار از پروتئین حیوانی علتافزایش سطح اسید خون خواهد شد و سلامت کلیهها از آنجایی که این اندام بیشتر از حد کار میکند تا آن اسیدها را از خون فیلتر کند، صدمه میبیند.»
وی گفت: «ما فکر کردیم که یکی از راههایی که میوهها و سبزیجات هم برای کلیهها و هم برای قلب سالم می باشند، این است که مقدار اسید حاضر در رژیم غذایی و در نتیجه مقدار اسیدی را که کلیهها باید از بدن خارج کنند، افت خواهند داد.»
برای این کارآزمایی، محققان گروهی متشکل از ۱۵۳ بیمار مبتلا به سختی خون بالا و سطوح زیاد بالای اسید خون را به سه گروه تقسیم کردند.
یک گروه میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کردند، گروهی دیگر روزانه دو قرص بی کربنات سدیم مصرف کردند و گروه سوم مراقبتهای استاندارد را جستوجو کردند.
گروه بیکربنات سدیم نسبت به گروه کنترل از سلامت کلیوی بهتری برخوردار می بود، اما سختی خون و مزایا سلامت قلب گروه میوهها و سبزیجات را به دست نیاورد.
علاوه بر این، افرادی که میوهها و سبزیجات بیشتری میخوردند به دوزهای کمتری از داروهای سختی خون نیاز داشتند.
منبع: همشهری
دسته بندی مطالب