سلامتی

نقش تغذیه مناسب در کنترل بیماری نقرس_اسپایدر


نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

کد خبر: ۲۶۷۵۱۶

تاریخ انتشار کردن: شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳ – ۰۸:۵۸

به نقل از بهداشت نیوز، یقیناً در برخی افراد امکان پذیر اسید اوریک خون زیاد تر از حد طبیعی باشد، اما هیچ زمان دچار بیماری نقرس نشوند. این بیماری زیاد تر بعد از ۳۵ سالگی رخ می دهد و در مردان زیاد تر از زنان شایع است. یقیناً در سنین بالا ابراز این بیماری در هر دو جنس یکسان است.

نقرس با دعوا حاد و ناگهانی دردهای آرتریتی موضعی که زیاد تر در انگشت شست پا اغاز شده و تا پاها ادامه می یابد، معلوم می بشود. در واقع در افراد مبتلا به نقرس، بالا رفتن اسید اوریک در خون جهت می بشود که این ترکیب به همراه سدیم به طور سدیم اورات در مفاصل گوناگون رسوب کند و علتدردهای مزمن آرتریتی بشود که زیاد تر در مفاصل کوچک مربوط به انگشتان دست و پا این اتفاق رخ می دهد.

ادامه مطلب
دیابتی ها این گونه ورزش کنند_اسپایدر
آخرین مطالب

ژنتیک در کنار عوامل عرصه ای و محیطی در ابراز این اختلال روماتوئیدی و التهابی نقش دارد. گمان داده می بشود عواملی چون مقاومت به انسولین، پرفشاری خون، گرسنگی طویل زمان، تمایل به رژیم های خاص همانند رژیم کم کربوهیدرات، چاقی، مصرف داروهای مدر برای افت مقدار سختی خون، اختلالات مربوط به چربی های خون و دیابت در ابراز این بیماری نقش داشته باشد.

اهداف مهم درمان و مدیریت بیماری نقرس، افت دادن درد آرتریتی و حملات حاد نقرسی، کنترل اسید اوریک خون، پیشگیری از راه اندازی رسوبات اسید اوریکی در مفاصل و سنگ های کلیوی اسید اوریکی است که برای این کار نیاز به دو عمل مهم یعنی دارو درمانی و مدیریت دریافت های غذایی است.

ادامه مطلب
خواص شگفت انگیز دانه کتان_اسپایدر

در کنار دارو درمانی، الگوی غذایی و دریافت های غذایی بیمار نقش مهمی در کنترل و مدیریت عوارض بیماری نقرس دارد. برای کنترل حملات حاد نقرسی و درد های آرتریتی نیازی به داشتن رژیم محدود شونده و خاص نیست و تنها با انجام تغییرات ساده در دریافت برخی مواد غذایی و پیروی از چند پیشنهاد غذایی می توان به کنترل بهتر بیماری، افت عوارض آن و جلوگیری از ابراز مجدد حملات حاد نقرسی پشتیبانی شایانی کرد.

از جمله پیشنهاد های غذایی برای مبتلایان به نقرس، شامل موارد زیر است:

بیماران مبتلا به نقرس بهتر است در مصرف غذاهای حیوانی زیاده روی نکنند و تا حد امکان به طور محدود این گروه از مواد غذایی را مصرف کنند.

ملزوم است مصرف غذاهای حاوی «پورین» بالا همانند ماهی کولی، دل، جگر، قلوه، گوشت غاز، شاه ماهی، عصاره گوشت ماهیچه، ماهی ساردین، مخمر و هال مخالی از برنامه غذایی مبتلایان به  نقرس حذف بشود.

مصرف مواد غذایی حاوی «پورین» متوسط به مقدار معمولی، تا حدی که همراه با زیاده روی نباشد، مشکلی تشکیل نمی کند؛ از جمله این مواد غذایی می توان به گوشت ها و ماهی ها( به استثنای موارد بند قبل)، ماکیان، لوبیاها، قارچ ها، عدس، نخود خشک، مارچوبه و اسفناج اشاره کرد.

از جمله مواد غذایی حاوی «پورین» پایین که نیازی به محدودیت مصرف آن ها نیست می توان به نان سفید، کره، مارگارین، غلات، پنیر، ادویه، تخم مرغ، سبزی ها (به استثنای موارد یاد شده در بند قبل) میوه ها، بستنی، شیر، ماکارونی، آجیل، زیتون، ذرت و چای اشاره کرد.

مصرف مواد غذایی حاوی «فروکتوز» بالا از جمله نوشیدنی های شیرین، آب نبات ها، آبمیوه ها و شیرینی محدود بشود، اما دریافت فروکتوز از منبع غذایی همانند میوه ها و سبزی ها مشکلی تشکیل نمی کند.

در مصرف گوشت قرمز، گوشت سفید و ماهی زیاده روی نشود.

مقدار پرتئین دریافتی رژیم غذایی در حد متعارف و زیر نظر مشاور تغذیه در کنترل باشد.

مصرف پایین قندهای ساده برای افت وزن و بهتر کردن شرایط جواب بدن به انسولین در بیماران سودمند است.

رژیم غذایی فرد به گونه ای باید تنظیم بشود که جهت افزایش وزن و چاقی نشود.

دریافت بالای مایعات ۸ تا ۱۶ لیوان در روز برای افزایش دفع اسید اوریک اضافی و جلوگیری از رسوب آن در مفاصل پیشنهاد می بشود.

مصرف مایعات در حد پیشنهاد شده در جلوگیری از ابراز اختلالات کلیوی و سنگ های اسید اوریکی نیز موثر است.

مصرف مواد غذایی با خاکستر قلیایی از جمله محصولات لبنی ( شیر یا پنیر)، تخم مرغ پروتئین های گیاهی، گیلاس و قهوه می تواند در جلوگیری از ابراز حملات حاد نقرسی موثر باشد.

ادامه مطلب
جولانی با کشیشان و رهبران مسیحی سوریه دیدار کرد_اسپایدر

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا