این شکلات را بخورید دیابت نمی گیرید!_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
کد خبر: ۲۷۴۳۹۲
تاریخ انتشار کردن: یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ – ۰۹:۳۱
به نقل از بهداشت نیوز، این مطالعه در حالی انجام شده که آمار ابتلا به دیابت در ایران دلواپس کننده است. روابط عمومی انجمن خبر رسانی دیابت( گابریک)، تعداد افراد مبتلا به دیابت را ۷.۵ میلیون نفر و تعداد افراد مبتلای بالای ۲۵ سال را به این عارضه ۱۴.۱۹ درصد جمعیت سرزمین اظهار کرده است. انجمن خبر رسانی دیایت در ادامه نیز اظهار کرده است که ۲۵ درصد از جمعیت سرزمین از ابتلای خود به دیابت خبر ندارند.
به نقل از مدیکال نیوز تودی، در سال ۲۰۲۲، در سراسر دنیا ۸۳۰ میلیون نفر مبتلا به دیابت بودند. اکثریت قریب به اتفاق افراد به دیابت نوع ۲ ابتلا دارند، به علت این آمارهای دلواپس کننده محققان علاقه خاصی به انجام مطالعاتی که نتایج آنها در اراعه راهکارهایی در پیشگیری از این بیماری موثر است، دارند. مطالعهای که در نشریه «بی ام جی» انتشار شد، رابطه بین خوردن شکلات و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تجزیه و تحلیل کرد. این تحقیق توانست بین مصرف شکلات تلخ و شیری تفاوت قائل بشود.
تاثییر در افت خطر دیابت
محققان در جریان تحقیقات تازه خود میخواستند زیاد تر به رابطه بین خوردن شکلات و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ نگاه کنند، چون تحقیقات قبلی یافته های متناقضی داشته است. آنها این چنین می خواستند تاثییر انواع شکلات را بازدید کنند، چون در تحقیقات قبلی این نوشته وجود نداشت.
کارآزمایی جاری شامل حجم بسیاری از دادههای سه مطالعه گروهی طویل مبتنی بر مشاهدات اپدیمیولوژیک (کوهورت) می بود: مطالعه سلامت پرستاران، مطالعه سلامت پرستاران ۲، و مطالعه پیگیری متخصصان سلامت.
برای تجزیه و تحلیل اولیه، محققان شرکت کنندگانی را که دیابت، سرطان یا بیماریهای قلبی و عروقی داشتند، حذف کردند. هر یک از مطالعات کوهورت، رژیم غذایی را هر چهار سال یکبار از طریق شرکت کنندگانی که پرسشنامههای بسامد غذا را پر میکردند، برسی کردند. اطلاعات نوع شکلات در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ در این برسی ها گنجانده شد.
مطالعات کوهورت این چنین شامل اطلاعاتی برای چندین متغیر کمکی همانند دادههای مربوط به وزن، مصرف الکل، سختی خون بالا و سابقه خانوادگی دیابت می بود. شرکت کنندگان هر ۲ سال یکبار پرسشنامههای مربوط به متغیرهای کمکی را پر کردند. این چنین در رابطه موارد ابتلا به دیابت نوع ۲ که رخ داده می بود و این چنین وزن بدن پیگیری شد.
تفاوت سلامت شکلات تلخ و شکلات شیری
محققان ربط جالبی بین مصرف شکلات و دیگر انتخابهای غذایی اشکار کردند. به گفتن مثال، شکلات شیری از نظر سلامت غذایی با دیگر گزینههای غذایی کمتر سالم همانند شکر اضافه شده و گوشت فرآوری شده مرتبط می بود.
محققان در بازدید مصرف کلی شکلات، دریافتند شرکتکنندگانی که ۵ وعده یا زیاد تر از هر شکلات را در یک هفته مصرف کردهاند، در قیاس با افرادی که هیچ زمان یا به ندرت شکلات نخوردهاند، تقریبا ۱۰ درصد افت خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ دارند. با این حال، هنگامی که به انواع شکلات نگاه میکنیم، به نظر میرسد که مزایا شکلات تلخ از مزایا شکلات شیری در افت خطر گمان ابتلا به دیابت زیاد تر است.
شرکتکنندگانی که هر هفته ۵ وعده یا زیاد تر شکلات تلخ میخوردند، ۲۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند. افت ۳ درصدی به ازای هر وعده مشاهده شد.
منبع: همشهری آنلاین
دسته بندی مطالب