تکنولوژی

برای افت وزن نوع غذا مهم‌تر از مقدار کالری است_اسپایدر

[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

در یک پژوهش علمی دقیق و کنترل‌شده، اشکار شد افرادی که رژیم غذایی مبتنی‌بر غذاهای «کم‌فرآوری‌شده» داشتند، دو برابر زیاد تر از افرادی که غذاهای «فوق‌فرآوری‌شده» مصرف می‌کردند، وزن کم کردند؛ آن هم در شرایطی که مقدار کالری، چربی، پروتئین و فیبر هر دو رژیم کاملاً یکسان می بود. به عبارتی اگر می‌خواهید وزن کم کنید، باید زیاد تر به نوع غذا دقت کنید.

به نقل از Ars Technica، برای جواب به این سوال که آیا فقطً «فرآوری» غذا می‌تواند بر وزن تأثیر بگذارد، تیمی از محققان در کالج دانشگاهی لندن (UCL) یک کارآزمایی بالینی را طراحی کردند. آنها ۴۳ شرکت‌کننده دارای اضافه‌وزن را به زمان هشت هفته تحت دو رژیم غذایی متفاوت قرار دادند:

  1. رژیم غذایی با حداقل فرآوری (MPF): شامل غذاهای کاملاً خانگی و تازه همانند جو دوسر با میوه تازه، سالاد مرغ و اسپاگتی بلونز خانگی.
  2. رژیم غذایی فوق‌فرآوری‌شده (UPF): شامل غذاهای بسته‌بندی و آماده همانند غلات صبحانه، گرانولا بار، نودل سریع و لازانیای آماده.

مسئله مهم این می بود که هر دو رژیم از نظر محتوای ‌عناصر مغذی (کالری، چربی، پروتئین، کربوهیدرات و فیبر) کاملاً با یکدیگر مطابقت داشتند.

افت وزن دو برابری با غذای سالم

نتایج بعد از هشت هفته، یک تفاوت آماری معنادار را نشان داد؛ گروه غذای کم‌فرآوری‌شده (MPF) به‌طور متوسط ۲ درصد از وزن بدن خود را کم کردند. اما گروه غذای فوق‌فرآوری‌شده (UPF) به‌طور متوسط ۱ درصد از وزن بدن خود را از دست دادند.

people lost twice as much weight by ditching ultraprocessed food ۲

محققان با مدل‌سازی این نتایج برای یک دوره یک ساله، تخمین زدند که رژیم غذایی سالم می‌تواند به افت وزن ۹ تا ۱۳ درصدی منجر بشود، درحالی‌که این رقم برای رژیم غذایی فرآوری‌شده فقط ۴ تا ۵ درصد خواهد می بود. علاوه‌براین، رژیم غذایی سالم با افت زیاد تر توده چربی، هوس کمتر و سطح پایین‌تر تری‌گلیسیرید نیز همراه می بود.

این مطالعه مشخص می کند که کالری‌ها با هم برابر نیستند. محققان اعتقاد دارند علت این تفاوت ویژگی‌های ذاتی غذاهای فوق‌فرآوری‌شده است: این غذاها طوری تشکیل شده‌اند که مقاومت در برابر آنها دشوار باشد و فرد را به پرخوری تشویق کنند. این چنین حجم کم و کالری بالای این غذاها، همراه با نیاز کمتر به جویدن، علتمی‌بشود تا مغز دیرتر سیگنال سیری را دریافت کند.

در روبه رو، شرکت‌کنندگان در این مطالعه به طعم غذاهای سالم‌تر نمره کمتری دادند که این نوشته امکان پذیر علتشده باشد که کمتر غذا بخورند.

دلنشین اینجاست که شرکت‌کنندگان در گروه غذای فوق‌فرآوری‌شده نیز وزن کم کردند. این یافته مشخص می کند که پیروی از یک راهنمای تغذیه‌ای متعادل، حتی با غذاهای فرآوری‌شده، هم چنان می‌تواند سودمند باشد و ادعاهایی را که این غذاها را به‌طور مطلق برای افت وزن زیان اور می‌دانند، رد می‌کند.

یافته‌های این پژوهش در نیچر انتشار شده است.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا