سلامتی

برای افزایش تراکم استخوان تا این سن زمان داریم/نسخه مهم برای نگه داری سلامت استخوان ها_اسپایدر


نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

کد خبر: ۲۸۷۵۴۶

تاریخ انتشار کردن: پنجشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۴ – ۱۸:۳۸

به نقل از بهداشت نیوز، دکتر امیر صابر به مناسبت هفته سلامت استخوان(۲۶ مهر تا دوم آبان) با گفتن این که پوکی استخوان یک بیماری مزمن است که علامت خاصی ندارد، اما یکسری مشکلات برای افراد تشکیل می‌کند، او گفت: با افزایش سن، تراکم و استحکام استخوان‌ها افت و خطر شکستگی افزایش می‌باید که این نوشته در خانم‌ها به علت تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی حادتر است.

وی با گفتن این که تغذیه مناسب نقش مهمی در استحکام استخوان‌ها دارد، او گفت: خصوصاً در سالهای کودکی و نوجوانی می‌توان با یک تغذیه مناسب، به نوعی یک اندوخته استخوانی برای خود تامین کنیم تا در دوران سالمندی شرایط بهتری داشته باشیم و خطر شکستگی استخوان را افت دهیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با گفتن این که تا سن ۳۰ سالگی افزایش تراکم استخوان را داریم و بعد از آن با تحلیل استخوان روبه رو می‌شویم، او گفت: بعد از ۳۰ سالگی، به ازاء هر سال یک درصد از توده استخوانی افت می‌یابد که این مقدار در خانم‌ها زیاد تر است و بعد از سن یائسگی سالانه تا شش درصد هم از تراکم استخوانی خود را از دست خواهند داد.

وی با گفتن این که پروتئین‌ها اسکلت استخوان را راه اندازی خواهند داد و نیاز داریم به مقدار کافی در برنامه غذایی ما گنجانده بشود، او گفت: یقیناً باید مد نظر داشت که دریافت بیشتر از نیاز پروتئین خصوصا اگر از گوشت قرمز تامین بشود، جهت افزایش دفع ادراری کلسیم می‌بشود، به این علت نباید مصرف زیاد پروتئین را در برنامه غذایی داشته باشیم.

صابر با گفتن این که کلسیم نیز از اجزاء مهم سازنده استخوان است که برای جذب نیاز به ویتامین D دارد، او گفت: برای سلامت استخوانها زیاد حیاتی است که این دو ماده به مقدار کافی یا از طریق تغذیه و یا مکمل‌ها تامین بشود.

وی کلسیم مورد نیاز برای بدن افراد را روزانه هزار میلی گرم گفت و او گفت: با افزایش سن مقدار نیاز بدن به کلسیم زیاد تر می‌بشود، به طوری که خانم‌ها از ۵۰ سالگی و آقایان از ۷۰ سالگی به سپس روزانه به نزدیک به ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارند.

وی با اهمیت ترین منبع های تامین کلسیم را لبنیات، سبزیجات برگ سبز تیره همچون کلم بروکلی و برخی ماهی‌ها همچون کیلکا معارفه کرد.

این متخصص تغذیه با گفتن این که ویتامین D نیز از طریق تابش نور خورشید قابل تامین است، او گفت: در سرزمین ما به خصوص برای خانم ها به علت نوع پوشش تابش نور خورشید برای فراهم ویتامین D مورد نیاز بدن کافی نیست و باید از طریق تغذیه یا مصرف مکمل‌ها این ویتامین را تامین بشود. با اهمیت ترین منبع های غذایی حاوی ویتامین D نیز زرده تخم مرغ و برخی ماهی‌های چرب می باشند.

صابر با گفتن این که در کنار اینها، منیزیم، ویتامین C، ویتامین K و پتاسیم و روی هم نقش حمایتی در متابولیسم استخوان دارند، او گفت: اگر فرد رژیم غذایی متعادل داشته باشد می‌تواند این منبع های را از از طریق غذا دریافت کند.

صابر در ادامه به گفتن نکاتی برای سلامت استخوان‌ها پرداخت که باید از نوجوانی و جوانی مد نظر قرار گیرد و او گفت: تغذیه مناسب از نکات الزامی است و افراد باید در برنامه غذایی خود به وجود مواد مورد نیاز برای سلامت استخوانها همچون پروتئین، کلسیم و ویتامین D دقت داشته باشند.

وی فعالیت بدنی منظم در طول هفته را نیز مورد اصرار قرار داد و او گفت: ورزش کردن به خصوص ورزش هایی که علتتحمل وزن روی استخوان می‌بشود، همچون وزنه برداری و دویدن به سلامت استخوانها پشتیبانی می‌کند.

وی نگه داری وزن مناسب بدن را نیز زیاد مهم دانست و او گفت: هم لاغری و هم چاقی مفرط خطر پوکی استخوان را افزایش می‌دهد و افراد باید به نگه داری اعتدال وزن خود دقت کنند.

صابر با گفتن این که باید دقت کنیم مواد غذایی زیان اور را کمتر منفعت گیری کنیم، افزود: نمک حاوی سدیم است و هرچقدر نمک بیشتری مصرف کنیم علتدفع کلسیم می‌بشود. مصرف بیشتر از حد کافئین که در قهوه، چای پررنگ و… وجود دارد نیز علتدفع کلسیم شده و جذب آن را مختل می کند. نوشابه‌های گازدار نیز به علت وجود اسید فسفریک جهت اختلال در جذب کلسیم می‌بشود. این چنین مصرف الکل و دخانیات به بافت استخوانی صدمه می‌زند و باید حذف شوند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در قسمت پایانی این او گفت و گو به گفتن راهکارهایی برای کند کردن روال تحلیل استخوان در افرادی که دچار پوکی استخوان می باشند، به منظور جلوگیری از شکستگی استخوانها در آنها پرداخت و او گفت: در درجه اول باید مطمعن اشکار کنیم که این افراد به مقدار کافی پروتئین، کلسیم و ویتامین D دریافت می‌کنند. در درجه سپس این افراد باید عوامل خطرزا نظیر مصرف الکل و سیگار را کنار گذاشته و مصرف کافئین را هم افت دهند.

صابر در ادامه گفت: این افراد باید به جذب مواد مغذی هم دقت کنند. به گفتن نمونه باید مکمل‌های کلسیم همراه غذا مصرف بشود و همزمان با دیگر مکمل‌ها مصرف نشود.

منبع: ایسنا

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا