خوردن آجیل میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را افت دهد_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
درمان زوال عقل با داروهای جاری زیاد دشوار است اما میتوان با رژیمهای غذایی خاصی خطر ابتلا به آن را افت داد. مطابق مطالعهای که روی بیشتر از ۵۰ هزار شرکتکننده که عمدتاً در اواسط ۵۰ سالگی بودند، انجام شد، افرادی که هر روز یک مشت آجیل میخورند، میتوانند خطر ابتلا به زوال عقل را افت دهند.
بر پایه گزارش ScienceAlert، محققان دانشگاه کاستیا لامانچا اسپانیا دریافتند افراد بالای ۶۰ سالی که تا ۳۰ گرم آجیل در روز مصرف میکنند، نسبت به افرادی که آجیل نمیخورند، ۱۶ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل می باشند. یقیناً اگر آجیلها بدون نمک مصرف شوند، این عدد به ۱۷ درصد میرسد. این چنین فرقی نمیکرد آجیل خشک، برشته یا پوستکنده باشد.
ربط مصرف آجیل و افت خطر زوال عقل
محققان بین خوردن آجیل و افت خطر زوال عقل ربط اشکار کردهاند اما این نتایج فقط در افرادی یافت شد که چاق نبودند، خواب طبیعی داشتند، سیگار نمیکشیدند یا الکل مصرف نمیکردند. این چنین اگر شرکتکنندگان (در همه گروههای سنی) عواملی همانند ضعف عضلانی یا حس تنهایی داشتند، مصرف آجیل ارتباطی با افت خطر زوال عقل نداشت.

یقیناً این اولین باری نیست که محققان درمییابند آجیل با سلامت مغز مرتبط است. درکل آجیلها غذاهای پرانرژی و سرشار از مواد مغذی و ترکیبات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی می باشند. در کارآزمایی اتفاقی کنترلشده ۱۲ هفتهای، محققان دریافتند خوردن تعداد مقداری بادامزمینی در روز حافظه مختصرزمان و تسلط کلامی را در بزرگسالان سالم و میانسال تحکیم میکند.
برای سنجش دقیقتر، محققان دانشگاه کاستیا لامانچا اسپانیا بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ نزدیک به ۵۰ هزار نفر را برای آزمایش ثبتنام کردند. حالت سلامت شرکتکنندگان نزدیک به ۷ سال پیگیری شد. میانه مطالعه، مقدار تشکیل زوال عقل ۲.۸ درصد می بود اما افرادی که میانها گفتند ۳۰ گرم آجیل در روز میخورند (معادل یک مشت) کمتر در این گروه خطر قرار گرفتند.
دلایل این ربط تا این مدت نامشخص است. اکنون حتی اشکار نیست دقیقاً به چه علتی اشکال گوناگون زوال عقل ابراز میکند؛ بعد طبیعتاً نیز نمیتوان با قطعیت او گفت چرا برخی مواد همانند آجیلها از ابتلا به آن جلوگیری میکنند.
دسته بندی مطالب