تکنولوژی

ظرف باستانی مربوط به دوران وایکینگ‌ها، ایرانی از آب درآمد_اسپایدر


نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

مجموعه Galloway Hoard یا «دَفینه گالووی» بیشتر از یک دهه پیش در اسکاتلند کشف شد. محققان به‌تازگی نکاتی درمورد یکی از ظروف این مجموعه دریافته‌اند. این ظرف نقره‌ای با نقوش خاص خود در معدن نقره‌ای در ایران کشف و در دوران وایکینگ‌ها، بیشتر از هزار سال پیش، به آن سمت دنیا منتقل شده است. 

به نقل از نشریه گاردین، مجموعه Galloway Hoard اکنون غنی‌ترین مجموعه از آثار باستانی مربوط به عصر وایکینگ‌ها است که سال ۹۰۰ بعد از میلاد مسیح در زیر زمین دفن و سال ۲۰۱۴ در مزرعه‌ای در اسکاتلند کشف شد. اخیراً جزئیات بیشتری درمورد یکی از ظرف‌های نقره‌ای دردار این مجموعه انتشار شده که ریشه غرب آسیایی و ایرانی آن را مشخص می کند.

3365
نمونه بازسازی‌شده از ظرف نقره‌ای مربوط به ایران

نقره به‌کاررفته در ساخت این ظرف از معدنی در اصفهان امروزی استخراج شده است

سال ۲۰۱۴ وقتی که این ظرف نقره‌ای اشکار شد، تا این مدت در پارچه‌های مخصوص خود پوشیده شده می بود و سطح آن فقط از طریق اشعه ایکس قابل‌مشاهده می بود. در ادامه دانشمندان توانستند با منفعت گیری از فناوری لیزری بخشی از خوردگی‌های سبز رنگ روی بدنه را تمیز کنند تا جزئیات بیشتری از نقوش روی ظرف اشکار بشود.

4521
ظرف پیش از پاک‌سازی

اکنون محققان می‌گویند نقوش حاضر روی این ظرف نقره‌ای شامل تاج‌ها، محراب‌های آتشین و موجوداتی ازجمله پلنگ و ببر است. این نقش‌واره‌ها به گمان زیادً به دین زرتشتیان، دین رسمی امپراتوری ساسانی و آخرین حکومت ایران قبل از اسلام، مرتبط خواهد شد. تجزیه‌وتحلیل‌ها نیز نشان خواهند داد نقره به‌کاررفته در ساخت این ظرف از نقره معادن ایران استخراج شده است. گمان می‌رود این نقره از معدن نخلک که اکنون در استان اصفهان قرار دارد، به دست آمده باشد. 

دکتر «مارتین گلدبرگ»، از موزه ملی اسکاتلند، دراین‌باره می‌گوید برخی از اشیای مجموعه Galloway Hoard همانند همین ظرف نقره‌ای از بقیه اشیا نزدیک بودند و آنالیز علمی نیز این نوشته را اثبات کرده است. به حرف های دکتر گلدبرگ، این ظرف نقره‌ای سفری شگفت‌انگیز داشته و از ایران به جنوب غربی اسکاتلند رسیده است.

مجموعه Galloway Hoard قرار است مدتی طویل در موزه ملی اسکاتلند در ادینبرو در معرض دید عموم قرار بگیرد. 

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا