تکنولوژی

کشف فسیل خزنده بال‌دار با قدمت ۹۰ میلیون سال در ژاپن_اسپایدر


نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

تیمی بین‌المللی از دانشمندان با برسی فسیل ۹۰ میلیون‌ساله‌ای در ژاپن، گونه پتروسور (خزنده بال‌دار) جدیدی کشف کردند. تا بحال هیچ پتروسوری در ژاپن شناسایی نشده می بود؛ به همین علت یافته‌های تازه اهمیت بسیاری دارند. درکل، پتروسورها اولین گروه مهره‌دارانی بودند که توانستند پرواز کنند. این چنین به‌علت استخوان‌های شکننده این جانوران باستانی به‌ندرت فسیل‌های نگه داری‌شده خوبی از آنها اشکار می‌بشود.

بر پایه گزارش Interesting Engineering، دهه‌ها پیش یک فسیل مهره گردن در جزیره کیوشو ژاپن کشف شد و اکنون محققان با برسی مجدد آن با فناوری‌های جدیدتر می‌گویند متعلق به جنس و گونه کاملاً جدیدی از پتروسورهای غول‌پیکر است. محققان نام این جانور را «نیپونوپتروس میفوننسیس» (Nipponopterus mifunensis) گذاشته‌اند و می‌گویند در دوران کرتاسه پسین، نزدیک به ۹۰ میلیون سال پیش، در آسمان ژاپن پرواز می‌کرده است.

کشف خزنده بال‌دار در ژاپن

اسبق فسیلی پتروسورها در ژاپن زیاد کمیاب و پراکنده است و در پژوهش حاضر اولین‌ بار گونه پتروسور رسماً از روی باقی مانده اسکلتی شناسایی می‌بشود. این پژوهش نتیجه همکاری بین‌المللی محققانی از دانشگاه شیهزی چین، دانشگاه سائوپائولو برزیل و چندین مؤسسه ژاپنی ازجمله موزه دایناسور میفونه و دانشگاه کوماموتو می بود. آنها با منفعت گیری از تکنیک‌های پیشرفته سی‌تی اسکن و تحلیل‌های فیلوژنتیک، موفق به شناسایی ویژگی‌های بی همتا این فسیل شدند.

کشف خزنده بال‌دار در ژاپن

این فسیل که اکنون اشکار شده ششمین مهره گردنی این حاضر بوده، ویژگی‌های آناتومیک متمایزی دارد که آن را از دیگر پتروسورها جدا می‌کند. این جزئیات پیچیده در ساختار گردن که به توانایی پرواز با بدن‌های بزرگ پشتیبانی می‌کرده، مشخص می کند نیپونوپتروس به خانواده Azhdarchidae تعلق دارد. این طبقه‌بندی آن را در کنار بزرگ‌ترین موجودات پرنده تاریخ آمریکای شمالی قرار می‌دهد. طول بال‌های این پتروسور ژاپنی بین ۳ تا ۳.۵ متر تخمین زده می‌بشود.

درکل، پتروسورها اولین مهره‌داران پرنده بودند؛ به همین علت آناتومی خاصی را تکامل داده بودند که به آنها امکان می‌داد با بدن‌های نسبتاً بزرگی پرواز کنند.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال Cretaceous Research انتشار شده است.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا