سلامتی

نکات مهمی که در پخت و پز و توزیع غذاهای نذری باید مراعات کنید_اسپایدر


نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر

کد خبر: ۲۶۴۵۹۴

تاریخ انتشار کردن: سه شنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۳ – ۱۲:۴۸

به نقل از بهداشت نیوز به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مهندس مجید تاجیک با اصرار بر الزام مراعات موازین بهداشتی در فرایند تهیه و توزیع نذورات اظهار کرد: عدم مراعات این موازین علتافزایش گمان ابراز بیماری‌های منتقله از راه آب و غذا می‌‌بشود که با مراعات نکاتی ساده می‌توان از ابراز مسمومیت‌های غذایی جلوگیری کرد.

وی با گفتن این که پخت و پز مواد غذایی حتما باید در مکان‌های واجد شرایط بهداشتی انجام بشود افزود: همه افراد دخیل در فرایند تهیه و توزیع غذا، نوشیدنی و چای باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند و زمان ارایه خدمت، بهداشت فردی را مراعات کنند.

آخرین مطالب
ادامه مطلب
خواص مصرف سبزی ریحان در ماه مبارک رمضان_اسپایدر

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت با اشاره به اهمیت سلامت مواد خام مصرفی او گفت: مواد خام مصرفی برای تهیه مواد غذایی باید سالم و بهداشتی باشند به این علت پیشنهاد می‌بشود از مواد غذایی بسته‌بندی شده مورد تایید وزارت بهداشت منفعت گیری بشود.

منفعت گیری از نمک و روغن بهداشتی در تهیه غذا

منفعت گیری از نمک و روغن مناسب در تهیه غذاهای نذری از دیگر الزامات حرف های شده توسط این کارشناس بهداشت می بود.

بنا به پیشنهاد وی برای طبح غذاهای نذری باید از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت  سازمان غذا ودارو منفعت گیری کرد. روغن‌های مصرفی نیز باید دارای مجوز ساخت سازمان غذا و دارو با مقدار ترانس پایین باشند.

نکات مهم درخصوص نگهداری و طبخ مواد غذایی

مهندس تاجیک منفعت گیری از ظروف مناسب در زمان طبخ غذاها را الزامی برشمرد و یادآور شد که بعد از هر بار طبخ،  ظروف و تجهیزات مورد منفعت گیری باید به نحو مطلوب شست‌وشو شوند.

ادامه مطلب
برگزاری اتفاقات سفیران رسانه اربعین + تصاویر_اسپایدر

وی با اشاره به نحوه نگهداری مواد غذایی پخته شده او گفت:  مواد غذایی پخته شده را نباید به زمان طویل(بیشتر از دو ساعت) در دمای محیط نگهداری کرد .این چنین باید از بسته بندی غذای آماده شده بیشتر از دو ساعت قبل از مصرف اجتناب کرد.

به حرف های وی درصورت اجبار به نگهداری غذاهای پخته شده بیشتر از دو ساعت باید آن را در دمای زیر چهار درجه سانتیگراد یا دمای بالای ۶۳ درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد) نگهداری کرد.

عدم نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم داخل یخچال یا سردخانه، عدم  توزیع سالاد و سبزی، عدم مصرف دخانیات در مکان‌های مسقف، نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات در مکانهای عزاداری، عدم راه رفتن توزیع کنندگان بر روی سفره‌ها از دیگر پیشنهاد های بهداشتی این کارشناس معاونت بهداشت در مراسم عزاداری ایام محرم می بود.

ادامه مطلب
علت بوی بد ماشین/ چه کنیم؟_اسپایدر

منفعت گیری از ظروف استاندارد و بهداشتی برای توزیع مواد غذایی

مهندس تاجیک بر منفعت گیری از ظروف استاندارد (food grade)  برای توزیع آب، چای و مواد غذایی اصرار کرد و او گفت: داشتن علامت فودگرید(food grade) نشان‌دهنده این است که محصول مورد نظر با مراعات پروتکل‌های بهداشتی تشکیل شده و فاقد مواد شیمیایی زیان اور است.

رییس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه یادآور شد درصورت منفعت گیری از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبارمصرف بر پایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی منفعت گیری بشود.

وی درخصوص منفعت گیری از ظروف یکبار مصرف شفاف و نازک( پلی استایرین) برای توزیع مواد غذایی و نوشیدنی‌های گرم وداغ  هشدار داد و یادآور شد که این ظروف برای نوشیدنی‌های با دمای بالای۶۵ درجه سانتیگراد مناسب نیست.

ادامه مطلب
عکس خانوادگی یک خانواده اهل غزه قبل و سپس از دعوا وحشیانه اسرائیل+عکس

مهندس تاجیک به هیئت‌های عزاداری و مسئولان موکب‌ها پیشنهاد کرد تا حد امکان از  نوشیدنی‌های بسته‌بندی(پک شده) برای نذورات خود منفعت گیری کنند و برای خنک کردن نوشیدنی‌ها نیز از یخ‌های بسته بندی بهداشتی منفعت گیری کنند.

مراعات نکات بهداشتی در خرید و ذبح دام

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت در رابطه ذبح دام دراین ایام اصرار کرد: خرید دام حتما از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی انجام بشود و حتما در زمان ذبح دام باید به نکات بهداشتی دقت بشود.

مراعات نکات بهداشتی در مکان‌های عزاداری

وی در ادامه بر مراعات بهداشت، شست‌وشو و گندزدایی مستمر، نصب سیستم لوله‌کشی مایع دستشویی یا جای مایع دستشویی در سرویس‌های بهداشتی مکان‌های عزاداری اصرار کرد.

مهندس تاجیک درخصوص ساماندهی پسماندهای تشکیل شده در این ایام او گفت: پسماندهای تشکیل شده باید به شکل بهداشتی جمع‌آوری، منتقل و دفع شوند. به این علت قراردادن سطل یا کیسه برای جمع‌آوری مرتب ظروف ولیوان‌های یکبار مصرف منفعت گیری شده در کنار هر ایستگاه الزام دارد.

ادامه مطلب
قاب کمیابی که بعد از آزادی خرمشهر ثبت شد+عکس_اسپایدر

به حرف های وی کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه در ایام سوگواری ماه محرم با همکاری دیگر سازمان‌های مرتبط از مساجد، تکایا و حسینیه‌ها بازدید می‌کنند و ضمن آموزش متولیان مساجد و روسای هیئت‌ها بر  مراعات بهداشت فردی و عمومی نظارت می‌کنند.

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: شهروندان درصورت ابراز هرگونه شکایت بهداشتی می‌توانند با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و نوشته را پیگیری کنند.

 

دسته بندی مطالب

کسب وکار

تکنولوژی

اموزشی

سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا