نمک رنگی بخوریم یا نه؟_اسپایدر

نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
به نقل از بهداشت نیوز، احمد اسماعیل زاده، با گفتن این که نمکهای رنگی (صورتی، آبی، بنفش و سنگ نمک) سلامتی شما را به خطر میاندازند، افزود: نمک از معدنهای سنگ نمک با حفر زمین توسط ماشینها و سپس انفجار و خرد کردن سنگهای نمک به دست میآید. سنگ نمک زیاد تر برای یخ زدایی به کار میرود و این نوع نمک برای مصرف خوراکی مناسب نیست.
وی با اشاره به تبلیغات منفعت گیری از نمکهای رنگی و سنگ نمک، فرمود: امروزه در خصوص مصرف نمکهای رنگی و سنگ نمک، ناظر تبلیغات گسترده از سوی افراد شیاد و ناآگاه هستیم، در تبلیغات، این افراد گفتن میکنند که به جای مصرف نمکهای تصفیه شده یُددار از نمکهای رنگی و سنگ نمک منفعت گیری کنید و دلیلشان این است که این نمکها طبیعی بوده و سختی خون را بالا نمیبرند و حاوی عناصری همانند آهن و منیزیم می باشند که برای بدن سودمند است! در حالی که نمکهای رنگی و سنگ نمک به علت این که از معادن و دریاچهها و کوهها استخراج خواهد شد، حاوی ناخالصیهای متعدد و ذرات شیمیایی همچون فلزات سنگین سرطان زا می باشند که برای سلامت مصرف کننده زیان اور بوده و میتواند عرصه ابتلاء به سرطان را در فرد تشکیل کند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: این چنین به علت وجود گچ و شن و خاک در این نمکها به علت تصفیه نشدن، اینگونه نمکها میتواند در فرد مصرف کننده گمان تشکیل سنگ کلیه را تشکیل کند. به این علت، آگاه باشید و فریب تبلیغات این افراد ناآگاه و سودجو را نخورید و برای سلامتی خودتان از نمک تصفیه شده یُددار منفعت گیری کنید.
پویش ملی خبر رسانی تغذیه سالم با مقصد آگاهی بخشی آحاد جامعه در خصوص مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار «انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُد دار» برای هفته اول و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن اغاز شده و تا ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ ادامه دارد./ مه
دسته بندی مطالب