از لاغری تا بهبود رنگ پوست را از این دانه پروتئینی پرخاصیت بخواهید_اسپایدر

 [ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط تیم اسپایدر
سویا یکی از اعضای خانواده نخودها است و از آن در تشکیل محصولات بسیاری شامل آرد سوی، پروتئین سویا، توفو، شیر سویا، سس سویا و روغن سویا منفعت گیری میکنند. مقدار پروتئین سویا آجیلی زیاد زیاد است و کالری آن چندان نیست؛ ۱۰۰ گرم سویا حاوی ۳۶ گرم پروتئین، ۲۰ گرم چربی، ۳۰ گرم کربوهیدرات، ۹ میلیگرم فیبر، ۱۵۵ میلیگرم ایزوفلاون و ۱۶۰ میلیگرم فیتواسترول است.
غذاهای سنتی سویا به دو دسته تخمیر شده و تخمیر نشده تقسیم خواهد شد. غذاهای تخمیر شده سویا شامل میزو، ناتو، تمپه و سویا سس می باشند؛ در حالیکه غذاهای تخمیر نشده سویا شامل شیر سویا، توفو، دانههای سبز سویا و سویا آجیلی و جوانهها می باشند.
سویا آجیلی اول از همه یک خوراکی زیاد سودمند برای سلامت قلب است و میتواند به کنترل سختی خون پشتیبانی کند. اینها برای پروتئین گیاهی درون آن است که عاری از کلسترول LDL است و از تجمع چربی در رگهای خونی جلوگیری میکند. از دیگر خواص آجیل سویا تنظیم قندخون، سلامت استخوان، پشتیبانی به لاغری و افت وزن، پیشگیری از سرطان و پشتیبانی به تحکیم شنوایی، سودمند برای جنین و زنان شیرده، پشتیبانی به بهبود خواب و کارکرد دستگاه گوارشی و عالی برای زیبایی پوست است.
این چنین، سویا آجیلی برای ایزوفلابونهایی که در خود دارد، میتواند مقدار باروری در زنان را افزایش داده و علائم یائسگی را افت دهد. به این علت، مزایا سویا آجیلی متنوع و زیاد می باشند.
چرا سویا، سالم است؟
سویا غنی از مواد مغذی زیر است:
مواد شیمیایی گیاهی الزامی
دانههای سویا شامل مولکولهای فعالی همچون توکوفرول، فسفولیپید، کاروتنوئید، اوناسین و ایزوفلاون می باشند که حرف های میبشود خواص بیشماری برای سلامتی دارند. ایزوفلاونها که به آنها دایدزین و جنیستین میگویند، ساختار همانند به استروژن دارند که مزایا تعداد بسیاری در سرطان پستان، یائسگی و سرطان آندومتر دارند.
پروتئینها
مقدار پروتئین سویا آجیلی شبیه با پروتئین حیوانی در نظر گرفته میبشود که شامل ۹ نوع اسیدآمینه الزامی برای استخوانها و ماهیچههای سالم است. به علاوه مزایا سویا نسبت به آن، زیاد تر است، همچون افت کلسترول که این نوشته برخلاف منبع های حیوانی پروتئین است که مطابق مطالعات جهت افزایش کلسترول خواهد شد.
استرولهای سودمند
سویا شامل ترکیباتی به نام فیتواسترولها است که از نظر ساختاری همانند به کلسترول و هورمونهای استروئیدی می باشند. این ترکیبات گیاهی حرف های میبشود که میتوانند به وسیله مسدود کردن محلهای جذب، مانع از جذب کلسترول شوند به این علت به افت کلسترول بدن پشتیبانی میکنند.
چربیهای غیراشباع
به جز ۱۰ تا ۱۵ درصد از چربی کلی زیاد تر محتوای چربی سویا، غیر اشباع است که شامل چربیهای مهم امگا ۶ و امگا ۳ بوده و فاقد کلسترول می باشند که میتواند برای قلب زیاد سودمند باشد.
فیبر
از مزایا سویا غنی بودن آن از فیبر است که در هر فنجان از آن ۱۰ گرم فیبر وجود دارد که برای هضم و سلامتی دستگاه گوارش سودمند است.
پتاسیم
سویا منبع غنی از پتاسیم است که برای کارکرد درست تعداد بسیاری از فرآیندهای بدن حیاتی است؛ این فرآیندها شامل تشکیل ضربان قلب، پشتیبانی به کلیه برای فیلتر کردن مواد مازاد و پشتیبانی به اعصاب برای جهتدهی پالسهای عصبی می باشند.
دیگر مواد حاضر در سویا
سویا این چنین شامل مواد معدنی مهم فرد دیگر همچون ویتامین K (یک میکرومغزی مهم در لختهسازی خون)، فولاد، مس، منگنز، فسفر و تیامین است.
با اینحال دانه سویا این چنین شامل برخی ضدمغذیها است که هضم را با مشکل روبرو کرده و در جذب پروتئین و دیگر میکرومغذیها همچون لکتین قطعات ساپونین مهارکننده های تریپسین تداخل میکند. خوشبختانه این ترکیبات زیاد تر در متدهای فرآوری که بر روی محصولات سویا اعمال میبشود، از بین میروال.
مزایا سویا آجیلی برای سلامتی بدن
۱. منبعی غنی از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدان
مزایا آجیل سویا به علت داشتن پلیفنولها، ایزوفلاوونها و ترکیبات دیگر، منبع غنی از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است که به نگه داری سلامت بدن پشتیبانی میکنند.
۲. تنظیم قند خون
در سویا آجیلی ایزوفلاوونها وجود دارد که میتوانند به افت سطح قند خون و انسولین در زنان یائسه پشتیبانی کنند. این چنین، بر مطابق نتایج تحقیقات انجام شده آنها در افت مقاومت به انسولین و در تنظیم قند خون موثر می باشند.
۳. افت سطح کلسترول
پروتئین سویای آجیلی در بدن میتواند علتکاهش سطح کلسترول LDL (بد) و افزایش سطح کلسترول HDL (خوب) بشود.
اگر سویا آجیلی را به جای پروتئین حیوانی مصرف کنید، تاثییر آن روی افت سطح کلسترول زیاد تر خواهد شد. به این ترتیب، افت کلسترول زیان اور یکی از خواص سویا آجیلی است.
۴. سلامت استخوانها
از یک طرف، کلسیمی که در سویا آجیلی وجود دارد به تحکیم استخوانها پشتیبانی کرده و ریسک ابراز پوکی استخوانی را پایین میآورد و از طرف دیگر، ایزوفلاونها در سویا آجیلی در زمان یائسگی از خروج کلسیم از بدن جلوگیری میکنند (که در این زمان عارضه شایعهای است) و از ابراز پوکی استخوان جلوگیری خواهند کرد.
۵. سلامت قلب و عروق
ایزوفلاونهای حاضر در سویا آجیلی میتوانند التهاب در رگهای خونی را افت داده و کشسانی آنها را بهبود بخشد. در نتیجه، خواص سویا آجیلی علتگشاد شدن رگهای خونی میبشود. به این صورت، سختی خون نرمالی خواهید داشت و قلب هم سالمتر خواهد می بود.
۶. برای لاغری و افت وزن
پروتئین و فیبری که در سویا آجیلی وجود دارند به بدن حس سیری خواهند داد و اشتها را کمتر میکنند که خود این قضیه روی لاغری تاثییر چشمگیری خواهد داشت.
۷. پیشگیری از برخی سرطانها
سویا آجیلی در خود ایزوفلاوونها را دارد که آنتیاکسیدان می باشند. این آنتی اکسیدانها میتوانند از بدن در برابر اثرات مخرب رادیکالهای آزاد محافظت کرده و خطر ابراز انواع سرطانها، از جمله سرطانهای دستگاه گوارش، آندومتر و پروستات را افت دهند. به این ترتیب، خواص سویا آجیلی برای پیشگیری از ابراز انواع سرطان سودمند است.
۸. تحکیم شنوایی
با دقت به ویژگیهای آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی سویا آجیلی، خوردن آن میتواند از صدمههای ناشی از استرس اکسیداتیو در گوش جلوگیری و به بهبود جریان خون در ناحیه شنوایی پشتیبانی کند که این قضیه خود برای تحکیم شنوایی خوب است.
۹. مزایا آجیل سویا برای جنین
داشتن پروتئینها، زینک و فولات جزو با اهمیت ترین خواص سویا آجیلی برای جنین است. این به این خاطر است که جنین در زمان رشد به پروتئین برای راه اندازی بافتهایش نیاز دارد. این چنین، زینک در سویا آجیلی میتواند از ابراز نقضهای مادرزادی در جنین جلوگیری کند.
۱۰. خواص سویا آجیلی برای زنان باردار
سویا آجیلی غنی از پروتئین، ویتامینها، کربوهیدراتها و امگا ۳ است که نیازهای مادر و جنین را میتوانند به خوبی تامین کنند و در این زمان حساس برای زنان یک ماده غذایی سودمند و غنی باشد.
۱۱. مزایا سویا آجیلی برای زنان شیرده
مزایا سویا آجیلی برای زنان شیرده به علت کلسیم و منیزیم آن، علتتقویت استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان در آینده به خصوص در زمان یائسگی میبشود.
۱۲. بهبود کیفیت خواب
در سویا آجیلی مادهای به نام منیزیم وجود دارد که تاثییر آرام بخشی روی اعصاب و مغز دارد. در نتیجه، هر چه مقدار که ما آرامتر باشیم، خواب بهتری هم در شب خواهیم داشت.
۱۳. خواص سویا آجیلی برای بدنسازی
پروتئین بالا، کلسیم و منیزیم همه جزو خواص سویا آجیلی در بدنسازی می باشند که به عضلهسازی، تحکیم استخوانها و بهبود کارکرد ورزشی در ورزشکاران پشتیبانی میکنند و یک بینوعده سودمند برای آنها می باشند.
۱۴. افزایش زیبایی پوست، مو و ناخنها
سویا آجیلی در خود پروتئین، ویتامین E، ایزوفلاوونها و اسیدهای چرب امگا ۳ دارد. این مواد هم به تحکیم رشد مو، استحکام ناخنها و شادابی و جوانسازی پوست پشتیبانی و از پیری زودرس جلوگیری میکنند.
۱۵. خواص سویا آجیلی برای زنان
زنان با منفعت گیری از مزایا آجیل سویا میتوانند مزایا بسیاری به بدنشان برسانند که آنها عبارت هستند از:
افت علائم یائسگی از خواص سویا آجیلی برای زنان: ایزوفلاونهای سویا آجیلی با تنظیم هورمون استروژن زنان به افت گرگرفتگی، خشمگینی و بیقراری پشتیبانی کرده و خلقوخو را بهتر میکنند.
کنترل هورمونهای جنسی: سویا آجیلی با داشتن ایزوفلاوونهای شبیه استروژن، به تنظیم و اعتدال هورمونهای جنسی در زنان پشتیبانی میکند.
پیشگیری از سرطان پستان از خواص آجیل سویا: برای زنان آجیل سویا با دارا بودن استروژن گیاهی و ویتامین E، به تنظیم هورمونها پشتیبانی کرده و آنتی اکسیدانهای آن خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان را افت خواهند داد.
۱۶. خواص سویا آجیلی برای مردان
خواص آجیل سویا برای مردان متعدد است و شامل افت کلسترول و سختی خون، تحکیم استخوانها و تنظیم هورمونها، سلامت قلب، پیشگیری از پوکی استخوان و افت التهاب پروستات میبشود.
۱۷. خواص سویا آجیلی برای کودکان
سویا آجیلی با تامین کلسیم، تحکیم سیستم ایمنی، بهبود کارکرد مغز و افت ریسک بیماریها، یک بینوعده مغذی و سودمند برای رشد سالم و هوشمندانه کودکان است. به این علت، برای منفعت گیری از خواص آجیل سویا برای کودکان حتماً آن را در رژیم غذاییشان بگنجانید.
۱۸. بهبود کارکرد گوارشی
سویا آجیلی سرشار از فیبر است و همین ویژگی، آن را به یک خوراکی سودمند برای تحکیم کارکرد گوارش تبدیل میکند. فیبر حاضر در آن علتبهبود حرکات روده، پیشگیری از یبوست و پاکسازی سیستم گوارشی از سموم میبشود.
به این ترتیب، مصرف سویا آجیلی سلامت رودهها را نگه داری کرده و خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی را افت دهد.
۱۹. رنگ پوست بهتر با مصرف سویا آجیلی
مصرف سویا آجیلی با داشتن ایزوفلاونها و پروتئینهای سودمند، از یک طرف با خواص آنتیاکسیدانی خود از پیری زودرس و چینوچروک جلوگیری میکند. از نظر دیگر هم با نگه داری رطوبت و نرمی پوست، علتمیبشود پوست شادابتر، صافتر و روشنتر به نظر برسد.
۲۰. آیا مصرف آجیل سویا علتچاقی میبشود؟
مصرف سویا آجیلی بسته به مقدار مصرف، سطح فعالیت بدنی و رژیم غذایی فرد میتواند هم علتلاغری بشود و هم تبدیل افزایش وزن. به این علت، برای بهترین منفعت گیری از خواص سویا آجیلی بهتر است آن را به طور متعادل مصرف کنید تا چاق نشوید!
چطور آجیل سویا را به رژیم غذایی روزانه اضافه کنیم؟
برای اضافه کردن سویا آجیلی به رژیم غذایی روزانه، میتوانید آن را به طور ساده مصرف کنید یا از شیر سویا، سس سویا و پودر سویا در پنکیک و همراه با مرغ و سبزیجات منفعت گیری کنید.
نحوه مصرف سویا آجیلی در رژیم غذایی افت وزن
اگر میخواهید از خواص سویا آجیلی در رژیم افت وزن منفعت گیری کنید، میتوانید آن را به گفتن منبع پروتئین گیاهی همراه با دیگر پروتئینها و در زمان مناسب سپس از تمرین مصرف کنید تا به عضلهسازی و افت چربی بدن پشتیبانی کند.
زیان های و عوارض جانبی مصرف آجیل سویا
مزایا سویا آجیلی برای بدن زیاد است. اما همانند هر مادهای شما باید حواستان باشد آن را زیاد مصرف نکنید، چون میتواند برای بدن زیان اور باشد. زیان های سویا آجیلی برای مردان و زنان عبارت هستند از:
گمان بلوغ زودرس و خطر سرطان بیضه در پسران
ریسک ابراز افت تعداد اسپرم در مردان
افزایش ریسک سنگ کلیه به علت وجود اگزالات
افت باروری و عادت ماهانه سنگین در زنان
گمان ابراز آسم و مشکلات تنفسی
افت قند خون
تشکیل اختلال در غدد درونریز
امکان پذیر برای مبتلایان به کم خونی زیان اور باشد
زیان اور برای پانکراس در صورت مصرف زیاد
تشکیل مشکلات گوارشی در صورت افراط در مصرف
بهترین روش نگهداری از سویا آجیلی
برای نگه داری و منفعت گیری از خواص سویا آجیلی، بهترین روش نگهداری آن این است که آنها را در یک ظرف هوابندی شده، در مکان خشک، خنک و تاریک نگهداری کنید تا تازگی و کیفیت آن نگه داری بشود.
منبع: همشهری
دسته بندی مطالب
[ad_2]




